У Запоріжжі триває планова дератизація

14.11.2023 09:00

Планові заходи зі знищення гризунів проводять на відкритих територіях: у парках, скверах та на безхазяйних локаціях. Для зменшення популяції гризунів використовують спеціальну отруту, яка не боїться вологи та не впливає на інших тварин.

Спеціальні брикети рожевого кольору розкладають безпосередньо в норах шкідників та присипають землею, аби їх не з’їли інші тварини. Отрута містить парафін, тому брикети не бояться вологи. На щурів препарат діє десь на 4-й день після того, як вони її з’їдають.

Гризуни — це сезонна проблема. Тому дератизацію здійснюють раз на рік на відкритих ділянках і двічі — у приміщеннях. Заявки на виконання робіт формують райадміністрації.

- Заявки надходять як безпосередньо від мешканців, так і з контакт-центру. Також спеціалістами районних адміністрацій, спеціалістами департаменту обстежуються території районів в місті на предмет визначення гризунів і формуються заявки та локації, де будуть виконуватись дані роботи. Роботи на внутрішньоквартальних територіях та біля під’їзду будинку виконують керуючі компанії, а комунальники виконують такі роботи на відкритих територіях: у парках, скверах та на безхазяйних ділянках, - розповіла начальниця відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Інна Кудря.