У Запоріжжі проводять перевірки санітарного стану міста

29.11.2023 18:30

У Запоріжжі системно проводяться планові перевірки належного утримання як прибудинкових, так і територій загального користування. Їхня мета - ліквідація звалищ сміття, побутових та будівельних відходів.

Днями фахівці Інспекції з благоустрою виявили кілька порушників. Так, звалище сміття було виявлено на прилеглій території до приватного будинку по вулиці Житомирській у Заводському районі.

Як повідомляє Інспекція з благоустрою, на власника будинку, який перетворив вулицю на смітник, складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП, а також надано вимогу щодо приведення території до належного санітарного стану.

Ще одне порушення було виявлене у дворі багатоповерхівки по вулиці Козака Бабури. Інспектори зазначають, що за санітарний стан прибудинкових та внутрішньоквартальних територій відповідає в першу чергу управитель будинку. Тому за фактом захаращення території двору ремонтними відходами, керуючій компанії було надано вимогу щодо її термінового приведення до належного стану. Роботи було виконано у встановлені терміни.

Крім того, порушення вимог законодавства у сфері благоустрою було виявлене на пішохідній зоні в районі Центрального пляжу. Ця ділянка перебуває в оренді, тому обов'язок з її прибирання та утримання лежить на орендареві. Тож, за результатами проведеної роботи з відповідальною особою, було виконано прибирання всієї території.