Світова спільнота підтримує запорізьку громаду

30.11.2023 17:15

Міські лікарні продовжують отримувати гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів. Так, минулого тижня благодійники передали запорізьким медичним установам обладнання, лікарські засоби та інше.

Про допомогу, яка надійшла з 23 по 29 листопада, повідомили у КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я».

Так, від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Європейського регіонального бюро міська лікарня №3 отримала набори медичних препаратів, набори для боротьби з неінфекційними захворюваннями, перев'язувальні матеріали, набір інструментарію для загальної хірургії тощо. А міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги - набори перев'язувальних матеріалів та вироби медичного призначення, серед яких бинти, латексні одноразові рукавички, марлеві серветки, шприци та інше. Також набори лікарських засобів від ВООЗ були доставлені до Центру первинної медико-санітарної допомоги №2.

Протягом звітного періоду міська лікарня №3 отримала лікарські засоби та одноразові голки від FHI 360.

А від International Medical Corps (Міжнародний Медичний Корпус) до міської дитячої лікарні №5 надійшли лікарські засоби та за рахунок благодійної організації у медичному закладі проведено поточний ремонт. Також до 5 дитячої лікарні надійшов дитячий одяг від філії Асоціації «MEDICOS DEL MUNDO».

Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 отримав 22 ліктьові милиці з регулюванням висоти та один настільний багатофункціональний пристрій від Проекту GIZ «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України».