В Запоріжжі відбувся благодійний майстер-клас для дітей з інвалідністю

30.11.2023 18:15

Майстер-клас із миловаріння для дітей з інвалідністю організували у «Карітас Запоріжжя». Кожен учасник мав змогу створити свій унікальний виріб: починаючи від форми, завершуючи ароматом.

Для виготовлення мила організатори заздалегідь приготували фігурки, а також мильну основу, рідкі барвники, косметичну олію, антисептики та формочки.

- Ми розробили спеціальний алгоритм дій, дотримуючись якого діти будуть поступово і навчатися, і паралельно вчитись читати. Тобто будемо підтягувати декілька навичок одночасно. Всі матеріали закуплені в спеціалізованому магазині, базові матеріали є гіпоалергенними, тож їх можна використовувати при роботі з дітьми, - розповіла мати дитини з аутизмом, голова ГО «Аутизм. Свідоме батьківство» Наталія Острогляд.

Серед дітей і тринадцятирічний Семен. Він разом з мамою старанно заливає вже розтоплену мильну основу до форми. Так створюється його перше мило, зроблене самостійно. Як розповідає його мама Наталія, емоції від процесу — позитивні.

-Дитина щаслива, заінтересована. Напевно захоче ще, щоб ми вдома повторили. Дякуємо «Карітасу», що в наш непростий час забезпечили можливість для наших дітей бути в колі друзів, займатися творчістю, говорити, спілкуватись. Нашим дітям цього дуже хочеться, - сказала мати дитини з аутизмом Наталія.

Захід відбувся у рамках проєкту, спрямованого на реабілітацію дітей з інвалідністю. Такі заняття проводять у «Карітас Запоріжжя» щотижня.

-Ми допомагаємо соціалізувати дітей, також щосереди проводимо такий батьківський день. Ми постійно проводимо майстер-класи. Сьогодні, наприклад, з миловаріння. Як правило, залучаємо майстрів своєї справи, щоб діти одразу вчились правильно. Це йде у нас як арт-терапія, під час якої і діти, і батьки можуть відволікатися від буденного життя, - проінформувала соціальна працівниця БФ «Карітас Запоріжжя» Єлизавета Мельник.

Тривав майстер-клас з миловаріння майже годину. А виготовлене власноруч мило діти забрали із собою.