Понад 30 організацій взяли участь у першому міському форумі волонтерів

06.12.2023 13:00

У Міжнародний день волонтера у Запоріжжі відбувся форум, який об’єднав представників благодійних фондів та громадських організацій міста.

За останні роки волонтерський рух в Україні став не тільки символом доброчесності, а й потужним об'єднавчим фактором для тисяч небайдужих людей. На сьогодні в Запоріжжі працюють сотні волонтерів, які безмежно віддані своїй справі. Саме таких людей об’єднав перший міський форум волонтерів. Він став гарною платформою для обміну досвідом, розробки та реалізації актуальних проєктів, обговорення кейсів успішної співпраці, а також місцем для знайомств, зустрічі однодумців та залучення нових волонтерів.

Участь у форумі взяли понад 30 благодійних фондів та громадських організацій Запоріжжя, а також небайдужа молодь міста. Представники кожної організації мали можливість зробити презентацію та розповісти про свою діяльність. На форумі також були представлені інформаційні матеріали благодійників.

Під час заходу заступник міського голови Анатолій Васюк привітав запорізьких волонтерів з професійним святом та подякував їм від всієї громади Запоріжжя за безкорисливу роботу заради допомоги.

- Нашим волонтерам все під силу. Для них немає нічого неможливого – чи це допомога військовим, чи це прийом евакуйованих осіб, чи це допомога після прильотів, чи забезпечення гуманітарною допомогою. Безмежно вдячні нашим волонтерам, - зазначив Анатолій Васюк.

Заступник міського голови вручив голові громадської організації «BELUGA UA» Олександру Белюзі, директору громадської організації «Міський центр допомоги», голові ради ЗОО ВМГО «Спілка молодих християн України» Дмитру Матюхіну, голові громадської організації «Міжнародний козацький волонтерський штаб» Дмитру Сухініну та заступнику голови цієї організації Костянтину Рижову відзнаки виконавчого комітету міськради «Ордена Пошани», а представникам благодійних фондів та громадських організацій - Почесні грамоти виконавчого комітету.