Запорізькі комунальники продовжують підтримувати комфортні умови життєдіяльності у місті

11.12.2023 10:40

Працівниками комунальних підприємства щодня проводяться роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій міста, прибирання сміття тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕУАШ» на 122 вулицях міста механічним та ручним способом прибрали 812,4 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти на 10 вулицях. Уклали 4724,24 кв. м асфальтного покриття. Відремонтували 10 елементів зливової каналізації.

У департаменті муніципального управління проведено засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для ведення підприємницької діяльності, де було розглянуто 3 питання. Опрацьовано 5 матеріалів, за результатами яких підготовлені проєкти рішень виконкому про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Забезпечено виконання рішення виконкому щодо демонтажу 4 незаконно розташованих об’єктів. Опрацьовано 5 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Розглянуто 2 заяви щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 2 відповідних дозволи. Надано відповіді на 69 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 33 договори та додаткові угоди на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.

Фахівці Інспекції з благоустрою склали 4 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 21 вимогу щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. Перевірили планові та аварійні розриття на відповідність до виданих  ордерів, всього15 локацій. А також забезпечили демонтаж паркувального обмежувача.

Протягом звітного періоду інспектори КП «Муніципальна варта» склали 7 протоколів щодо адміністративних правопорушень, а саме: ст.152 КУпАП – 5 протоколів та ст. 156 ч.2 КУпАП – 2 протоколи.