Перший заступник міського голови Запоріжжя відзвітував про роботу за 2023 рік

20.12.2023 09:40

Заступники міського голови, а також керівники комунальних підприємств, управлінь та департаментів міськради, які їм підпорядковуються, відзвітували про роботу за 2023 рік, а також пріоритетні напрямки та перспективи діяльності на 2024.

Розпочав підбивати підсумки роботи у 2023 році перший заступник міського голови Олександр Власюк. Разом з ним відзвітували начальник комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби Сергій Орєшко, начальник Запорізької міської рятувально-водолазної служби Олександр Григор, начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Олександр Назаров, начальниця відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Тетяна Тісен, начальниця відділу мобілізаційної роботи Юлія Вишневська.

Як зазначив Сергій Орєшко, у 2023 році основні зусилля аварійно-рятувальної служби було спрямовано на порятунок життів містян після ракетних обстрілів, обслуговування підприємств критичної інфраструктури та хімічно небезпечних об’єктів, безпечну роботу яких КСВАРС здійснює на основі договорів, обслуговування генераторів на 34 Пунктах Незламності, аварійно-відновлювальні роботи на зруйнованих об’єктах, аварійно-рятувальні роботи з попередження загибелі та травмування людей у побутових умовах, удосконалення професійної підготовки рятувальників.

Так, за 11 місяців 2023 року особовий склад КСВАРС 854 рази виїздив на проведення аварійно-рятувальних робіт, з яких 191 випадок – усунення наслідків ракетних обстрілів цивільних об’єктів та об’єктів інфраструктури. Рятувальники попередили можливу загибель 105 людей.

За інформацією Олександра Григора, у 2023 році працівники міської рятувально-водолазної служби надали допомогу 154 людям, з яких 27 - діти. А також виконали 27 пошуково-рятувальних та 526 профілактичних виходів плавзасобів, підняли 7 тіл потонулих, обстежили майже 28 тис. кв. м дна акваторії міських пляжів.

У своєму звіті про роботу управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, Олександр Назаров повідомив про результати перевірок постійної комісії з питань використання захисних споруд міста. Зокрема, щодо виключення з переліку підвальних приміщень, які не відповідають технічним вимогам ДСНС, а також виявлення приміщень, які можна використовувати, як найпростіші укриття. Окремо зупинився на питанні впровадженню місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення. Він зазначив, що у результаті роботи системи автоматизованого виклику, доведення сигналів оповіщення до усіх суб’єктів господарювання зменшено з 10 до 1 хвилини.

Підбиваючи підсумки діяльності відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, Тетяна Тісен зазначила, що їх співробітниками надавалася методична допомога громадським формуванням з охорони громадського порядку. Спільно з районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки велася робота щодо утворення комісії з питань приписки у кожному районі міста та ін.

Про основні напрямки в діяльності також доповіла начальниця відділу мобілізаційної роботи. Вона зазначила, що у місті було проведено 300 мобілізаційних перевірок підприємств та установ, до адміністративної відповідальності за порушення військового обліку притягнуто 24 посадових особи.

- Наші комунальні підприємства й відділи, які працюють у сфері цивільного захисту і взаємодії з правоохоронними органами й Збройними Силами, працюють відповідно до своїх обов’язків і навіть більше. У 2024 році особливу увагу приділятимемо цивільному захисту. Пріоритетними напрямками є продовження роботи з ремонту наших захисних споруд, модернізація системи оповіщення, взаємодія та допомога військовим, - підсумував Олександр Власюк.