Якісні і безпечні продукти – одна з головних умов збереження здоров’я

12.12.2023 11:35

Запоріжців застерігають від купівлі продуктів харчування невідомого походження у місцях стихійної торгівлі. Варто пам’ятати, що продукти зі «стихійного ринку» ніхто не перевіряє на якість, а їхнє споживання може призвести до харчових отруєнь, серйозних захворювань та навіть смерті.

Якість продуктів на офіційних ринках перед продажем перевіряють спеціальні лабораторії. Якщо продукція не відповідає стандартам якості, її реалізація буде заборонена. На офіційних ринках покупці можуть вимагати результати досліджень лабораторії і бути впевненими у якості товару.

Водночас продавці зі стихійних ринків не мають ані результатів перевірки якості продуктів, ані санітарних книжок, ані довідок про стан здоров’я свійських тварин. А за якість продукції, що реалізують «стихійники», ніхто не несе відповідальність. Особливо небезпечними є продукти короткого терміну придатності: молоко, м'ясо, риба, яйця тощо. Вживання такої їжі - вкрай небезпечне для здоров’я людини. Наслідки отруєння можуть бути вкрай важкими.

Крім того, у місцях не встановленої торгівлі зазвичай продукти продаються просто з землі, що є грубим порушення санітарних норм. Навіть якісний продукт стане небезпечним через потрапляння до його складу бруду з дороги.

Тож запоріжців закликають бути уважними до свого здоров’я та купувати продукти харчування тільки на офіційних ринках або в магазинах.