У Запоріжжі ведуться роботи з благоустрою

12.12.2023 16:55

У департаменті муніципального управління повідомили які роботи з благоустрою були виконані з початку поточного тижня.

У місті ведуться роботи з підвищення рівня безбар'єрності пішохідних зон. Зокрема, завершено роботи з поточного ремонту тротуару по вулиці Дніпровське шосе, який не ремонтувався з часу побудови. Цей тротуар веде до кінцевої зупинки громадського транспорту, численних об'єктів торгівлі та сфери обслуговування. Під час виконання робіт було забезпечено заміну бордюрів, встановлення нового бордюрного каменю, улаштування основи під асфальтобетонне покриття та пониження бордюрного каменю на пішохідних переходах до рівня дороги.

Крім того, з метою наведення ладу у місті, тривають роботи з очищення території від незаконно встановлених об'єктів. Чергові рішення виконавчого комітету щодо демонтажу двох незаконно встановлених тимчасових споруд реалізовано у Шевченківському районі.

Також комунальні підприємства продовжують відновлювати об'єкти благоустрою, які були порушені під час планових або аварійних розриттів. Перевірку відновлених об’єктів забезпечують фахівці районних адміністрацій, інспекції з благоустрою та департаменту муніципального управління.

Також фахівці КП «ЕЛУАШ» протягом перших двох днів робочого тижня виконали очистку пішохідної зони мостових споруд від сміття у Комунарському районі, провели механічне та ручне прибирання закріплених територій, встановили нову решітку дощоприймальника по вулиці Дудикіна та провели підготовчі роботи до поточного ремонту тротуарів по вулицях Електричній та Солідарності.