Заступник міського голови Степан Махсма відзвітував про роботу в 2023 році

20.12.2023 11:20

Заступник міського голови Степан Махсма, який опікується питаннями комунального господарства – ремонтом доріг, благоустроєм, безпекою організації дорожнього руху, роботою міських полігонів побутових відходів та профілактикою запобігання правопорушень у сфері благоустрою, відзвітував про свою роботу за 2023 рік. Разом з посадовцем про результати діяльності доповіли також керівники комунальних підприємств, департаментів та установи, які йому підпорядковуються.

Про роботу КП «ЕЛУАШ» звітував начальник підприємства Дмитро Пархоменко, зазначивши, що у 2022 році почалася передача їм низки об’єктів, зокрема тротуарів та доріг, через що їх кількість значно збільшилася.

Так, на обслуговуванні КП «ЕЛУАШ» у 2023 році знаходилося: проїзні частини доріг площею 8 581 000 кв. м, тротуарів та інших територій - 1 813 649 кв. м, зливостоки довжиною 163 612 м. А також 455 зупинкових павільйонів, 52 мости та 2 157 урн.

- Цього року, у зв’язку з обмеженим фінансуванням, виконуємо роботи тільки в розрізі дрібних або середніх ремонтів. Завдяки цьому, мінімально використовуючи бюджетні кошти, утримуємо дорожньо-вуличну мережу в безаварійному стані та підтримуємо функціональну життєдіяльність міста, - сказав Дмитро Пархоменко.

У 2023 році в Запоріжжі продовжила свою роботу і значно підвищила результати інспекція з благоустрою. За інформацією начальника установи Вадима Хижняка, протягом 2023 року інспектори склали 969 протоколів про адміністративну відповідальність за статтею 152 КУпАП. Серед основних порушень - стихійна торгівля (711 протоколів), наявність карантинних рослин (154 протоколи), спалювання опалого листя та гілля (10 протоколів) тощо.

Крім того, за рік було видано та проконтрольовано виконання 970 вимог про усунення порушень, складено 216 актів обстеження території.

Новим напрямком роботи інспекції з благоустрою цього року став контроль за усуненням недоліків після проведення аварійних та планових ремонтних робіт. За рік було перевірено 247 ордерів.

Про роботу КП «Муніципальна варта», яка почала працювати в Запоріжжі у червні 2023 року, відзвітував начальник підприємства Всеволод Козлов. Він нагадав про основні напрями діяльності Муніципальної варти: охорона громадського порядку, контроль за дотриманням норм та стандартів у сфері благоустрою, контроль у сфері господарської діяльності щодо реалізації підакцизних товарів.

За період своєї роботи працівники Муніципальної варти склали 652 протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів), за ст. 175-1 КУпАП9 (заборона торгівлі в громадських місцях) складено 6 протоколів, за ст. 103-1 КУпАП (незаконне підключення до електромереж) - 5 протоколів, за ст. 156 КУпАП (незаконна реалізація підакцизних товарів) - 26 протоколів.

За складеними протоколами до бюджету має надійти близько 485 тис. грн.

Всеволод Козлов також зазначив, що працівники підприємства пройшли навчання й отримали сертифікати про залучення до роботи під час прильотів через збройну агресію та надання допомоги жителям міста.

Директор департаменту муніципального управління Віталій Лисенко у свої доповіді розповів про основні напрямки в їх роботі. Зокрема, утримання мереж зливової каналізації, загальна протяжність яких 147 км. У 2023 році гідродинамічним методом було виконано очищення колекторів зливової каналізації протяжністю 9,9 км. Проведено поточний ремонт мереж зливової каналізації методом санації колекторів (350,2 м).

Поточний дрібний та середній ремонт доріг було виконано на площі 143,5 тис. кв. м.

Департамент також виконує функцію утримання штучних споруд (автомобільні, пішохідні, дорожні мости). Всього 110 споруд.

Проведено аварійні та відновлювальні ремонти тротуарів (загальна площа тротуарів на площі 23,309 тис. кв. м.

- У зв’язку з військовою агресією аварійні ремонти тротуарів виконувалися виключно біля закладів охорони здоров’я, військових шпиталів, закладів критичної інфраструктури зі значним соціальним навантаженням, - зазначив Віталій Лисенко.

Так, цього року відремонтували аварійні ділянки біля установ Пенсійного фонду, двох військових шпиталів, дитячих лікарень, 4 міських ринків та 5 великих транспортних розв’язок.

Про роботу департаменту правового забезпечення міськради розповів його директор Максим Денщік. Зокрема він повідомив, що у 2023 році завдяки роботі їх команди до бюджету міста було стягнуто 47,7 млн грн. Так, за результатами розгляду претензій бюджет повнився на 11,7 млн грн, за прийнятими рішеннями судів було стягнуто 35 млн грн, за штрафами, накладеними адміністративною комісією при виконавчому комітеті міської ради, - 1 млн грн.

- Наступного року в нас багато роботи. Але наша діяльність не обмежується містом. Під час свого відрядження до Барселони, за дорученням секретаря міської ради Анатолія Куртєва, ми відновили роботу з Європейським інвестиційним банком та маємо гарні результати, - підсумував заступник міського голови Степан Махсма.