У Комунарському районі тривають роботи з благоустрою території

14.12.2023 17:05

Як розповіли у райадміністрації, у Комунарському районі комунальники протягом минулого тижня прибирали сміття, обрізали дерева та кущі, ремонтували дороги і тротуари тощо.

Так, протягом минулого тижня фахівці КП «ЕЛУАШ» виконували роботи з ручного очищення тротуару та дороги по проспекту Соборному, вул. О. Говорухи та вул. Північнокільцевій від наносного грунту та випадкового сміття. Також була проведена очистка дощоприймальних та оглядових колодязів по вул. Північнокільцевій. "Елуашівці" закінчили підготовчі роботи під асфальтування дороги по вул. Космічній.

В ніч на 8 грудня під час негоди у районі чергувало 4 од. техніки: навантажувач та 3 машини для посипки протиожеледними матеріалами, використано 57 тонн суміші, посипано 30 зупинок громадського транспорту. Щоденно, згідно з графіком, велась робота з утримання 57 зупинок міського транспорту.

Протягом звітного періоду щоденно на території району працівники КРБП «Зеленбуд» виконували роботи з очищення газонів від сміття на площі 166 000 кв. м, очистили 250 урн в парках та скверах району та підмели доріжки на площі 7000 кв. м.

Крім того, "зеленбудівці" виконали роботи з обрізки 70 гілок у сквері по вул. Культурній. Також очистили 18900 кв. м території від опалого листя. Роботи виконані у парку по вул. Нагнибіди – Володимира Українця, у скверах біля будівлі кінотеатру «Космос», по вул. Автозаводській, вул. Космічній, вул. Володимира Українця та по вул. Північнокільцевій.

З метою утримання району у належному стані також було організовано вивезення опалого листя на внутрішньоквартальних територіях району: по вул. Північнокільцевій, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, вул. Комарова, 1, 3, 5,7,13, вул. Європейській, 4, 10, 14, вул. Космічній, 108, 108-а,110,110-а, вул. Ситова, 9-17 та вул. Чумаченка, 36, 36-а, 34.

Підрядною організацією виконано роботи з підбору випадкового сміття з території біля магазину «Червоний», що по вул. Космічній, 3-б, з автостоянки біля «АТБ», що поблизу автовокзалу, по вул. Космічній вздовж житлових будинків № 116, 118, 78а, по вул. Ситова, 9-17, вул. Європейській, 4, 10, 14, по вул. Північнокільцевій, 25, 23, 17, 15, з пустирів по вул. В. Українця, з пр. Героїв Національної гвардії України та з територій дитячих майданчиків. Загалом протягом тижня навантажено та вивезено понад 3,5 т сміття.

Фахівці райадміністрації разом з представниками управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради провели обстеження аварійних дерев на внутрішньоквартальних територіях по вул. Магара, 5, вул. Ситова, 5 та вул. Парамонова, 9.

У районі ведеться щоденний моніторинг стану роботи котелень, які забезпечують подачу теплоносіїв до установ та організацій і житлового фонду. Протягом звітного періоду котельні працювали в справному технічному режимі. Проблемні питання з питань опалення вирішувались у робочому порядку.