У міськраді про підсумки роботи за рік відзвітували голови районних адміністрацій

24.12.2023 09:55

Так, очільники семи районів міста – Комунарського, Олександрівського, Вознесенівського, Дніпровського, Заводського, Шевченківського та Хортицького – відзвітували про проведені впродовж 2023 року заходи. Переважно вони стосувалися сфери благоустрою, житлово-комунального господарства, поточних ремонтів доріг та тротуарів.

Голова Комунарської районної адміністрації Олександр Кузьмін зазначив, що попри вкрай складну ситуацію, пов’язну з повномасштабним вторгненням рф, на території району були виконані роботи з благоустрою. Так, згідно з кошторисними призначеннями було виділене фінансування на цей напрямок в обсязі 13 млн 158 тис. грн. За результатами проведення 15 процедур публічних закупівель на загальну суму 12 млн 939 тис. грн вдалося заощадити 230 тис. грн.

- Сьогодні підрядники працюють на дорожній розмітці. Укладені договори на збирання безпечних відходів, вивезення та захоронення твердих побутових відходів, підбір та захоронення мертвих тварин, навантаження, подрібнення і вивезення гілля, опалого листя. Звалювання дерев на прибудинкових територіях, обрізка дерев, покіс трави на внутрішньоквартальних територіях, - зазначив Олександр Кузьмін.

Крім того, у районі проводилася низка заходів з перевірки найпростіших укриттів, підвальних приміщень. Так, наразі рекомендовані до використання 74 об’єкти. Також у районі облаштовані 24 Пункти Незламності, з яких 10 працюють у цілодобовому режимі.

До того ж Комунарский район вважається одним із найбільш екологічно чистих районів у місті. КРБП «Зеленбуд» обслуговує 73 га зелених насаджень і газонів - це 2 парки, 10 скверів та зелені зони.

Про виконання міських програм відзвітували й представники Олександрівської районної адміністрації. Так, за напрямком утримання внутрішньоквартальних територій впродовж року було вивезено 546 т опалого листя, 775 т гілля, звалено 272 аварійних/сухостійних дерева. Також були очищені і пофарбовані 9 зупинок громадського транспорту та 364 м пішохідного огородження. Відремонтовано 215 урн і лав.

Крім того, в оперативному обслуговуванні районної адміністрації знаходяться 25,8 км доріг, 866 м мереж зливової каналізації, 7 мостових та штучних споруд, 637 тис. кв. м зелених зон, 6,5 тис. кв. м квітників, 18 тис. дерев, 33 тис. кущів.

Як розповів очільник Вознесенівської районної адміністрації Євген Вербовщук, на території району розташовані 114 проспектів, вулиць, провулків, бульварів, магістралей, шосе, алей та 17 парків, скверів і куточків відпочинку. Однією з пріоритетних галузей у районі є житлово-комунальне господарство та підтримка благоустрою.

- Всього за програмами розвитку житлово-комунального господарства було заплановано коштів на 23 млн 280 тис. грн. Шляхом укладення договорів на виконання робіт та надання послуг районній адміністрації освоєні всі кошти. Бюджетні кошти були спрямовані на організацію благоустрою території, поточний ремонт та утримання дитячих спортивних майданчиків, встановлення 30 лавок та 60 урн, ремонт 22 малих архітектурних форм, зупинок громадського транспорту, нанесення дорожньої розмітки на майже 1,5 тис. кв. м доріг, - додав Євген Вербовщук.

Стосовно санітарного стану впродовж року у районі були видалені 403 аварійно небезпечних дерева, ще 414 - кроновані. Навантажено та вивезено 1272 т опалого листя, подрібнено, навантажено та вивезено 519 т гілля, а також близько 1700 т твердих побутових відходів і сміття.

У Дніпровському районі, за словами голови районної адміністрації Володимира Грянистого, впродовж 2023 року було вивезено 1555,4 т опалого листя. На ці види робіт спрямовано 4498 тис. грн. Виконано поточний ремонт дитячих спортивних майданчиків на площі 1941,6 кв. м, до пісочниць завезено 120 т піску.

Також був виконаний поточний ремонт доріг на площі 23905 кв. м, ремонт тротуарів – 336 кв. м, ліквідовано 23 несанкціонованих звалища, вивезено 947 т сміття. До наведення чистоти й порядку також долучалися голови вуличних і квартальних комітетів – разом провели понад 200 толок.

У Заводському районі за рік було виконано середній і поточний ремонт доріг у приватному секторі загальною площею 1765,28 кв. м, ямковий - 10316 кв. м та ремонт тротуарів - 1927,94 кв. м. Також нанесено горизонтальну дорожню розмітку вздовж пішохідних переходів - 7321 кв. м.

Крім того, впродовж 2023 року виконано роботи з ремонту елементів малих архітектурних форм (55 дитячих і 3 спортивних майданчиків). Замінено 120 урн.

Що ж до санітарного стану району - видалено 250 дерев, 596 - обрізано, 250 - кроновано. Здійснено покіс карантинних рослин і чагарників. Вивезено й утилізовано 967 т опалого листя і 507 т гілля. Зібрано та вивезено 480 т сміття, ліквідовано 30 сміттєзвалищ.

Голова Шевченківської районної адміністрації Федір Маєр розповів, що район працює конструктивно, охоплюючи всі сфери соціального життя. Так, впродовж року проведено комплекс заходів, спрямованих на утримання території у належному санітарному стані .

- Районною адміністрацією було проведено обстеження зелених насаджень, які знаходяться у незадовільному санітарному стані, вздовж вулично-шляхової мережі та на прибудинкових територіях. Виконані роботи з видалення аварійних дерев на прибудинкових територіях, обрізки і видалення аварійних дерев на територіях загального користування, - додав Федір Маєр.

Виконані й роботи з покосу зелених зон вздовж вулично-шляхової мережі району загальною площею 38 га, внутрішньоквартальних територій – 35 га.

Крім того, було видалено порослі на площі 85,5 тис. кв. м, ліквідовано 22 стихійних звалищ твердих побутових відходів, вивезено 485 т сміття з прибудинкових територій, гілля – 880 т і опалого листя – 980 т.

Очільник Хортицької районної адміністрації Сергій Дергачов під час звіту наголосив, що пріоритетними питаннями у районі є благоустрій та приведення територій до належного санітарного стану, контроль та догляд за утриманням і капітальним ремонтом об’єктів благоустрою, малих архітектурних форм, доріг та тротуарів.

Так, для уникнення аварійних ситуацій на дорогах району за рік було виконано ямковий ремонт площею 11 тисяч 880 кв. м. Для благоустрою району протягом року було встановлено 78 бетонних обмежувачів руху - півсфер - за адресами, де були порушення правил дорожнього руху, або автівки заїжджали на зелену зону.

- Роботи наразі тривають і будуть продовжені. Також виконано ремонт тротуарів по вулиці Василя Сергієнка, проспекту Інженера Преображенського, проспекту Ювілейному загальною площею 1646 кв. м, - додав Сергій Дергачов.

Для підтримання території району у належному стані та покращення його загального вигляду були виконані роботи з благоустрою.

- Ліквідовано 6 сміттєзвалищ об’ємом 102 т, виконано покіс території загальною площею 120 га, видалено аварійно небезпечні дерева та обрізано 56 дерев. Вивезено 839 т опалого листя та 657 т гілля. Відремонтовані малі архітектурні форми за 11 адресами, встановлено 30 лавок та 31 урна, - зазначив Сергій Дергачов.