Містян вкотре застерігають купувати продукцію на стихійних ринках

19.12.2023 11:00

Жителям Запоріжжя нагадують, що торгівля у не встановлених для цього місцях є незаконною, а продукти, придбані «з рук», несуть загрозу здоров’ю та життю людей, адже провокують розвиток небезпечних інфекційних захворювань.

М'ясо, риба, «молочка», овочеве асорті на зиму - консервація - асортимент на стихійних ринках зазвичай пропонується чималий. Продавці запевняють у якості та свіжості своїх товарів, проте жодних підтверджень цьому не мають. Бо, на відміну від офіційних ринків та магазинів, де запроваджена обов’язкова перевірка продуктів перед продажем, товари тут не проходять жодного лабораторного контролю.

До того ж, часто продавці не дотримуються умов зберігання, транспортування і реалізації своєї продукції. Фахівці наголошують: куплені на стихійному ринку продукти можуть зашкодити здоров'ю. Саме тому, слід максимально обмежити споживання продуктів харчування, куплених у таких місцях.

До прикладу, сире м'ясо або м’ясні продукти можуть бути низької якості, чи сумнівного походження, до того ж, не перевірені на безпеку. Це може становити ризик виникнення харчових інфекцій чи отруєнь.

Тож, містян вкотре закликають не купувати продукти харчування на «стихійках», а самих торговців - переходити на спеціально облаштовані для них місця на ринках міста, де вони наявні в достатній кількості.