У Запоріжжі не зафіксовані випадки незаконної реалізації ялинок

22.12.2023 17:30

Напередодні різдвяних та новорічних свят інспектори КП «Муніципальна варта» патрулюють локації торгівлі ялинками у різних районах міста. Перевіряють, чи в законний спосіб підприємці реалізують свій товар.

Так, приміром, у Хортицькому районі Запоріжжя - 4 локації з реалізації новорічних ялинок. На одній із них продають з машини композиції з гілок смереки, привезені з розплідників Івано-Франківська. Підприємці говорять: почали торгувати з початку грудня і до кінця року мають реалізувати ще понад двісті мініатюрних красунь. Ціна на них коливається від 150 до 400 гривень.

Інспектори відділу охорони громадського порядку КП «Муніципальна варта» перевірили у підприємців наявність дозвільних документів на реалізацію ялинок.

- У цього реалізатора є всі дозвільні документи. А саме, в нього відкритий ФОП, це по-перше. По-друге, у нього є договір оренди землі на ділянку, де він торгує, і є схема розміщення, - говорить інспектор КП «Муніципальна варта» Микита Мармаза.

На іншій локації, окрім композицій із хвойних гілок, продають сосну кримську, привезену з Харківської області. Підприємець розповідає, що реалізує тут товар більше, ніж десять років, тож обізнаний про умови торгівлі ялинками. А покупцям пояснює, як за допомогою штрих-коду дізнатися про походження кожного дерева, занесеного до єдиної системи електронного обліку.

Ситуація з реалізацією ялинок для всіх районів міста типова, - підсумовують інспектори. Всі підприємці мають дозвільні документи на продаж зелених красунь. А випадків незаконного продажу спиляних у недозволених місцях дерев цьогоріч не фіксували.