Запорізькі школярі провели «Мовчазний аукціон» на підтримку військових

22.12.2023 19:15

У школі «Основа» учні разом із батьками підготували благодійний «Мовчазний аукціон». Його особливість в тому, що за лот не треба торгуватися вголос, достатньо заповнити відповідний протокол. Придбати на аукціоні можна було чимало - від зроблених власноруч браслетів, солодощів, пиріжків до сувенірів, посуду, одягу, канцелярського приладдя, книжок.

Теплий одяг, консервація, смаколики, книги та навіть іграшки. У школі «Основа» вже вдруге стартував аукціон на підтримку військових. Влаштували такий захід освітяни спільно зі школярами та батьками. Разом з мамою  підтримати благодійну акцію вирішила і Вероніка Прокопенко. Дівчинка захоплюється малюванням, тож на аукціоні планує придбати вишиту картину.

- Наша вчителька написала в шкільний чат, що буде аукціон. Я вирішила доєднатись, щоб підтримати людей. Бачила картину – вона така гарна, в’язана, хочу її купити, - розповіла учениця 4 класу ЗОШ «Основа» Вероніка Прокопенко.

Загалом на аукціон представили двісті лотів. В червні минулого року спільними зусиллями на зібрані кошти придбали бронежилети для наших захисників. Освітяни додають, що цей аукціон відрізняється від звичайного, адже фактичних торгів немає. За річ, яка сподобалась, достатньо було вписати вищу ціну у протокол.

- Люди самі встановлюють ціну. Є протоколи кожного лоту, і кожна людина, якщо вона хоче підвищити ціну, може зробити це максимум на 10 гривень. Протокол закривається у 5 кроків, і тоді визначають, хто назвав більшу ціну – того і лот, - пояснила директорка ЗОШ «Основа» Алла Любімова.

Згодом усі кошти передадуть капеланському батальйону «Маріуполь», який займається евакуацією населення із зони бойових дій та допомагає захисникам у придбанні необхідного захисту. До речі, на аукціоні командир батальйону Геннадій Мохненко представив і свій лот – книгу «Фінальний епізод» Євгена Положія - де він є прототипом головного героя. Для пастора така підтримка є важливою, адже з його 39-ти дітей нині боронять Україну одинадцять.

- Ми дуже дякуємо за те, що освітяни підтримали працю нашого батальйону. За зібрані кошти ми купимо щось особливе для наших захисників, якісь подаруночки. Адже хочеться, щоб вони теж відчули різдвяні свята. Потім ми обов’язково відзвітуємо, які саме подарунки обрали, - розповів командир капеланського батальйону «Маріуполь» Геннадій Мохненко.

Загалом учням, батькам та вчителям вдалося зібрати 16,5 тисяч гривень. Подарунки для захисників батальйон «Маріуполь» передасть саме на Різдво, аби оборонці відчувати підтримку запоріжців.