У Запоріжжі дерусифікували назву ще однієї вулиці

25.12.2023 09:55

У Заводському районі міста перейменували ще одну вулицю, назва якої була пов’язана з рф. Відповідне рішення депутати міськради підтримали у ході останнього пленарного засідання сесії, котре відбулося минулого тижня. Відтак, вулиця Орловська отримала назву Яхт-клубна.

У відповідності до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи витяг з протоколу від 30.06.2023 № 02 засідання робочої групи з питань міської топоніміки, витяг з протоколу від 15.12.2022 №16 засідання робочої групи по створенню реєстру урбанонімів в місті Запоріжжя і результати інтерактивного голосування громадськості, з метою проведення політики очищення міського простору від топонімів, задля якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави, Запорізька міська рада вирішила:

  • перейменувати вулицю Орловську на вулицю Яхт-клубну;
  • внести зміни до Переліку найменувань урбанонімів на території міста Запоріжжя, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 29.05.2019 №38.

Крім того, департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради доручено надіслати дане рішення до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для внесення змін даних назв у словнику Єдиних і Державних реєстрів, а також внести відповідні зміни до містобудівного кадастру.