У Запоріжжі продовжать надавати фінансову підтримку постраждалим від ракетних обстрілів містянам

26.12.2023 11:20

У 2024 році буде продовжено реалізацію міської програми надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких було зруйновано або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів

Програма включає в себе зокрема, щомісячну виплату матеріальної допомоги у розмірі 10 тис. грн щомісяця починаючи з місяця, в якому виникли вищезазначені обставини. За інформацією департаменту соціального захисту населення, у 2023 році такий вид допомоги було надано 403 громадянам на загальну суму 45 млн 504 тис. грн.

Також програмою передбачено надання одноразової допомоги на житло громадянам пільгових категорій - особам з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства; родинам, які виховують дітей з інвалідністю; багатодітним родинам; отримувачам житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Розмір допомоги складає 15 тис. грн. Цьогоріч таку виплату отримали 388 пільговиків на загальну суму 5 млн 873 тис. грн.

Крім того, у 2022-2023 роках у зв`язку з руйнуванням житла внаслідок ракетних атак по Запоріжжю, відповідно до розпоряджень міського голови та на підставі звернень громадян, у рамках міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя виділено матеріальну допомогу:

  • 260 особам на проживання, на загальну суму 520 тис. грн;
  • 63 мешканцям будинку за адресою: вул. Зестафонська, 8, на відшкодування оплати за теплопостачання, на загальну суму 425 тис. грн;
  • 36 громадянам на поховання 46 загиблих внаслідок ракетних атак по Запоріжжю у сумі 682 тис. грн.

Також у цьому році з депутатського фонду, який фінансується за рахунок бюджету Запорізької міської територіальної громади, виділено матеріальну допомогу 138 постраждалим мешканцям на загальну суму 1 млн 710 тис. грн, а на поховання мешканців, які загинули під час ракетного обстрілу, допомогу виділено 7 громадянам на суму 550 тис. грн.

Всього з бюджету Запорізької міської територіальної громади у 2022-2023 роках на підтримку постраждалих від ракетних обстрілів мешканців міста спрямовано понад 57 млн грн.

Наступного року реалізацію програми фінансової підтримки буде продовжено. На ці цілі в міському бюджеті передбачено 41,9 млн грн.