Наймолодших запоріжців привітали з новорічно-різдвяними святами

26.12.2023 12:55

Новорічний настрій, святковий концерт та смачні подарунки: у Запоріжжі діток військовослужбовців, котрі загинули, отримали поранення, або продовжують боронити територіальну цілісність України, привітали з новорічно-різдвяними святами. Святкування пройшли у «Незламних хабах» у «Титані» й «Орбіті».

Святкову інтермедію «Christmas круїз» підготував КЗ «Центр культурних послуг» департаменту культури і туризму міськради. Тривалість – 1 година. З піснями й танцями, ростовими ляльками улюблених героїв і, звичайно ж, головним символом прийдешнього 2024 року – драконом. Також підготували інтерактив – конкурси й солодкі подарунки. Долучилися до святкувань, зокрема, дітлахи колективу профспілкового комітету департаменту соціального захисту населення міськради.

- Підготували для дітей новорічне шоу. Ми розділилися, маю на увазі колектив нашого департаменту – частина працює в палаці культури «Титан». Співробітники відділу соціальної підтримки захисників та захисниць України, членів їх сімей департаменту соціального захисту населення сьогодні там допомагають у проведені цього свята. Запрошені діти військових. Наші діти повинні мати свято, їм треба відволікатися від всіх цих подій, - зазначила голова первинної профспілкової організації департаменту соціального захисту населення Запорізької міськради Ольга Ходько.

До організації свята долучився й Дмитро Матюхін – керівник ГО «Міський Центр Допомоги». Серед гостей свята – пані Анна - фахівчиня відділу соціальної підтримки захисників та захисниць України, членів їх сімей департаменту соціального захисту населення міськради з 5-річною донечкою Аміною. Чоловік нині служить у лавах Збройних Сил України. До рук зброю взяв ще у 2014. На початку повномасштабного вторгнення ворожих військ рф був мобілізований. Цьогоріч на Різдво зібратися родиною не вдалося, тож нині є велике бажання у повному складі, у колі найближчих, зустріти Новий Рік.

- Аміна з татом завжди прикрашають вікна – це їхня традиція і вони це роблять разом у передвісті зимових свят. Але від початку повномасштабного вторгнення ця традиція в нас не виконується, - поділилася пані Анна.

Нині єдине і найзаповітніше бажання у різдвяну й новорічну ніч 5-річної донечки Аміни, як і багатьох дітлахів, чиї батьки стали на захист Батьківщини – аби тато якнайшвидше повернувся додому живим і здоровим.