Координаційна рада з питань розвитку малого та середнього підприємництва підбила підсумки своєї роботи за рік

26.12.2023 16:50

Засідання координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва відбулось сьогодні, 26 грудня, в стінах міськвиконкому. На заході члени координаційної ради підбили підсумки своєї роботи за рік, обговорили можливості підтримки місцевого бізнесу та зміни у чинному законодавстві, на які варто звернути увагу.

На початку засідання голова координаційної ради, заступник міського голови Андрій П’ятницький підбив підсумки роботи ради, яка була проведена протягом 2023 року. Так, за його словами, у поточному році на базі координаційної ради утворився простір для спілкування влади та бізнесу, щомісячно проводилися консультації з підприємцями.

В рамках координаційної ради була відбудована схема обговорення проєктів нормативно-правових актів спільно з громадськими організаціями, опрацьована  концепція розвитку та підтримки підприємництва в місті.

Протягом року на засіданнях ради обговорювалися законопроєкти та інші нормативно-правові акти, що регулюють розвиток підприємництва, у тому числі:

  • проєкт закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»;
  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності та майданчиків для паркування транспортних засобів;
  •  щодо лобіювання інтересів бізнесу, який здійснює діяльність на прифронтових територіях, допомагає розвивати економіку тощо.

Велика увага приділялася проєктам підтримки місцевих товаровиробників. Зокрема, на засіданні координаційної ради було ініційовано проведення конкурсу «Єдиний логотип для підприємств Запорізької області». Для підвищення обізнаності щодо місцевих виробників товарів та надавачів послуг, створення серед мешканців міста цінності, що підтримка запорізького бізнесу є необхідною складовою для відбудови та подальшого розвитку міста.

Крім того, відбулось обговорення нагальних питань, які стосуються  розвитку малого та середнього бізнесу міста:

  • нововведення у податковому законодавстві;
  • порядок подовження паспортів прив’язки малих архітектурних форм, приведення зовнішнього вигляду кіосків у відповідність до паспортів прив’язки;
  • здійснення Держпродспоживслужбою заходів з питань дотримання СГД антитютюнового законодавства та законодавства про рекламу.

Під час обговорення питань порядку денного члени координаційної ради отримали роз’яснення та відповіді від присутніх на засіданні представників контролюючих органів та висловили побажання щодо активізації співпраці під час розробки проєктів регуляторних актів.