У Запоріжжі діє молодіжна програма UPSHIFT

27.12.2023 10:30

З 20 по 23 грудня у Запоріжжі відбувся буткемп – навчальний табір – для 40 учасників молодіжної програми UPSHIFT. Під час заходу команди знаходили рішення проблем, які турбують, і в результаті створювали власні проєкти. А зараз триває набір учасників до наступного етапу програми.

Програма UPSHIFT у Запорізькій області впроваджується громадською спілкою «Культурна Ліга Сходу» за підтримки Дитячого фонду ООН та уряду Японії. Вона розрахована на молодих людей, віком від 14 до 24 років.

Приміром, Назарій - учень 10 класу Запорізької гімназії № 93, розповідає, що разом з дівчатами зі своєї школи долучилися до програми UPSHIFT, аби отримати підтримку у створенні соціально важливого проєкту. В процесі роботи учасники зосереджувались на формуванні проблеми, яка їх турбує, та негативних наслідках, які вони хочуть подолати. А вже під час обговорення та навчання - знаходили рішення.

Ця група учасників працювала над проблематикою відсутності зацікавленості учнів їхньої школи у важливих соціальних питаннях. Після 4 років дистанційного навчання, учні не дуже охоче йдуть на контакт – виникла проблема соціалізації та комунікації. Серед рішень цього питання учасники програми визначили проведення різноманітних волонтерських заходів та тренінгів.

У реалізації задуму молодим людям допомагають ментори. Вони протягом дії програми підтримують молодь, разом із учасниками знаходять ефективні рішення проблемних питань, щоб в результаті створити суспільно корисний проєкт. Головне завдання програми UPSHIFT - навчити молодь працювати в команді, аналізувати виклики сьогодення та нестандартно мислити.

Вже зараз бажаючі можуть долучитись до наступної хвилі програми UPSHIFT. Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму на сайті програми. Головна умова - сформувати команду з 3-5 людей віком від 14 до 24 років, яка готова вирішувати конкретну проблему.