Запорожские больницы получили современную технику для борьбы с коронавирусом

16.04.2020 15:44

Благодаря слаженным действиям городской власти медицинские учреждения города пополняются запасами средств индивидуальной защиты, дезинфекции, тестами, аппаратурой. Так, сегодня городская больница № 6 получила современное мобильное рентгеновское оборудование для эффективной диагностики болезней.

Ситуацию прокомментировал на своей публичной странице в социальной сети «Фейсбук» городской голова Владимир Буряк:

- Сьогодні міська лікарня №6 отримала рентгенівську мобільну систему з цифровим детектором зображення, що дозволяє проводити обстеження без рентгенівської плівки. Обладнання було придбано за кошти бюджету міста.

Саме в цьому медзакладі ми локалізували всіх хворих на пневмонію, щоб запобігти можливому поширенню коронавірусу в Запоріжжі. Тепер пацієнти зможуть проходити обстеження як в умовах приймального відділення, так і в реанімаційному відділенні або в палаті. Крім того, завдяки сучасній системі, скорочується час отримання результатів рентгену, а також променеве навантаження на пацієнтів і медичний персонал.

До лікарень міста вже надходять додаткові монітори пацієнтів, кисневі концентратори. Внесено передоплату на 25 додаткових до 63 вже існуючих у медзакладах сучасних апаратів штучної вентиляції легень. Найближчим часом 4-й пологовий будинок отримає апарат ШВЛ експертного класу з транспортним кювезом, що дозволить рятувати життя новонароджених з патологією легень, які знаходяться критичному стані. Також для лікарень міста придбано 100 зволожувачів кисню для терапії хворих.

Укладаються договори на поставку аналізаторів газів крові, наркозно-дихальних апаратів, пульсоксиметрів, дозаторів лікувальних речовин та УЗД легень. Дав завдання придбати базові медикаменти та витратні матеріали для лікування хворих, зокрема в реанімаціях. В комунальних аптеках у продажу є маски. Медики забезпечені запасами засобів індивідуального захисту, дезрозчинів і антисептиків, і поставки продовжуються. В достатній кількості є швидкі та ПЛР-тести.

На сьогодні в місті 56 хворих на коронавірус, шестеро людей видужали.