Владимир Буряк сообщил о результатах командировки в столицу

27.08.2020 16:25

Городской голова сегодня находится в Киеве, где принял участие в заседании правления Ассоциации городов Украины и провел встречи по Международному аэропорту Запорожья.

Результатами поездки Владимир Буряк поделился на своей странице в "Фейсбуке":

- Найголовніше питання, яке ми обговорювали сьогодні на засіданні – формування бюджету на наступниий рік і проблеми, викликані коронавірусом і коронакризою. На центральному та місцевому рівнях було зроблено багато кроків для полегшення життя бізнесу щодо оподаткування. Але разом з тим, надходження в бюджети знизилися. Проте державна реверсна дотація залишилися на тому ж рівні, що й раніше. Я передав звернення з проханням до центральних органів влади переглянути це питання на користь Запоріжжя.

Адже сьогодні на бюджети місцевих рад покладені й додаткові обов’язки, зокрема, щодо забезпечення закладів освіти всім необхідним для проведення навчального процесу в умовах карантину – а це десятки мільйонів гривень. І знову ані гривні допомоги від держави! Тим паче, що Запоріжжя не отримало жодної копійки з державної субвенції на боротьбу з пандемією. Хоча місцевиий бюджет виділив 100 млн. грн. Впевнениий, що саме завдяки оперативно вжитим у Запоріжжі заходам наше місто знаходиться в «зеленій зоні».

Ще одне проблемне питання – тиск з боку правоохоронних органів на місцеву владу. Його я на собі відчув особисто. Відчули його за останні декілька місяців майже всі міські голови, які сьогодні зібрались на засідання. До того ж, аеропорт Запоріжжя потрапив під численні перевірки з боку різних служб. Тому сьогодні всі разом підготували ще одне звернення до центральних органів влади - з закликом припинити цей тиск. Переконаний, що між місцевою та центральною владою має бути порозуміння.

Що стосується запорізького аеропорту. Цьому питанню під час відрядження присвятив найбільше зустрічей. До багатьох вдалося достукатися.

Маю надію, що за місяць ми нарешті запустимо в роботу давно збудований термінал! - зазначив Володимир Буряк.