КП «Водоканал» проводить ремонтні роботи на водопровідних мережах

28.07.2021 16:20

Так, працівники КП «Водоканал» із застосуванням спецтехніки сьогодні, 28 липня, виконали заміну запірної арматури (засувок) на мережі холодного водопостачання за адресою вул. Водограйна, 3, що в Південному мікрорайоні.

Цей водогін, на якому працівники КП «Водоканал» розгорнули роботи з заміни запірної арматури (засувок), забезпечує подачею холодної води мешканців вулиці Водограйної – від вул. Новокузнецької до вул. 40-річчя Перемоги. Чавунні засувки, які тут були встановлені раніше, вже вичерпали свій ресурс, тож їх було вирішено замінити на нові. Гарантійний строк їх експлуатації становить 50 років.

Як розповів начальник цеху № 2 КП «Водоканал» Володимир Єрмолаєв, саме завдяки такого роду запірній арматурі (засувкам) робітники підприємства за потреби можуть швидше локалізувати невелику ділянку мережі та ліквідувати пошкодження.

- Замінюємо запірну арматуру діаметром 250 мм та 150 мм. Наразі засувки вже встановлені на місця, ідуть зварювальні роботи. Заміна цього вузла у випадку виникнення аварійних ситуацій по вулиці Водограйній дасть можливість аварійній бригаді вчасно перекрити воду й швидше усунути протікання, чи будь-яку іншу аварійну ситуацію, не припиняючи при цьому водопостачання споживачів, що мешкають на цій вулиці, - додав Володимир Єрмолаєв.

На час проведення робіт мешканців сусідніх багатоповерхівок забезпечили привозною питною водою.