КП «Запоріжремсервіс» проводить планові роботи в черговому багатоквартирному будинку

29.07.2021 17:55

У Запоріжжі триває ремонт житлового фонду. Так, комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які перебувають на його балансі. Сьогодні працівники підприємства проводять планову заміну мереж холодного та гарячого водопостачання в будинку № 45 по вулиці Жаботинського в Вознесенівському районі міста.

Тиждень тому в цьому будинку стався аварійний порив труби холодного водопостачання. Працівники комунального підприємства «Запоріжремсервіс» відразу ж локалізували витік. Втім, в ході обстеження виявили, що для вирішення проблеми потрібно проводити заміну комунікацій. Для цього завдання залучили бригаду аварійної служби підприємства.

- При будівництві цього будинку трубопровід гарячого водопостачання був прокладений через підвальне приміщення, а трубопровід холодного водопостачання - в цементних підлогах першого поверху. Саме там ця труба й дала витік - виявилося, що вона повністю прогнила та надалі її експлуатація неможлива. Дістатися до труби було не так просто, але наші працівники впоралися з цим завданням, - розповів провідний інженер муніципальної аварійної служби «Запоріжремсервісу» Дмитро Воронков.

У результаті вирішили міняти комунікації холодного водопостачання паралельно з трубами гарячої води. Загальний обсяг робіт - близько 44 метрів. Заміну проводять у підвальному приміщенні в кілька етапів. Спочатку робітники аварійної служби розбили перекриття між першим поверхом та підвалом - для доступу до аварійних комунікацій. Потім розпочали демонтаж старого трубопроводу. Замість чавунних труб встановлюють пластикові з гарантійним терміном близько 50 років.

Роботи обіцяють закінчити найближчими днями.