В Олександрівському районі готують комунікації до опалювального сезону

30.07.2021 10:08

Працівники концерну «Міські теплові мережі» продовжують готувати об’єкти теплопостачання до початку нового опалювального сезону. Роботи зокрема розгорнули за адресою вул. Запорізька, 2, що в Олександрівському районі. Тут триває заміна зношених трубопроводів гарячого водопостачання та опалення на нові.

Необхідність проведення робіт виникла в зв’язку з фізичним зношуванням обладнання системи опалення та гарячого водопостачання. Це в свою чергу призводить до зниження прохідності внутрішнього діаметра труб, частих аварій, які стають причиною порушення нормального обігріву приміщень та гарячого водопостачання в житлових будинках міста.

Такі роботи проводяться влітку в період профілактичних робіт в котельні та заміни теплотрас, коли опалювальний сезон вже закінчився і триває підготовка до наступного. Через цю ділянку тепломереж послуги з центрального опалення та гарячого водопостачання надаються жителям приблизно 12 багатоповерхівок. Всього за цією адресою планується замінити 225 м/п труб діаметром 159 мм.

На сьогодні вже виконано демонтаж плит, очистку каналу, частковий демонтаж старих труб та частковий монтаж нових. Роботу з заміни зношених трубопроводів гарячого водопостачання та опалення на нові планується завершити на початку серпня.

Як зазначають представники концерну «Міські теплові мережі», в результаті впровадження енергоефективних технологій вдасться уникнути теплових втрат на цій ділянці трубопроводу та значно поліпшити якість надання послуг споживачам.