Міська влада Запоріжжя та Фонд держмайна України співпрацюватимуть для розвитку міста

30.07.2021 10:54

Міська влада Запоріжжя та керівництво Фонду державного майна України створять невелику робочу групу, яка відповідатиме за налагодження взаємодії, вирішення спільних питань. У результаті співпраці планується отримати нові можливості для розвитку міста, створення нових робочих місць, залучення додаткових коштів до бюджетів різних рівнів. Ці питання сьогодні обговорювались під час зустрічі міського голови Володимира Буряка та заступника голови Фонду держмайна України Костянтина Кошеленка.

Міський голова Володимир Буряк зустрівся сьогодні з заступником голови Фонду держмайна України Костянтином Кошеленком. Обговорили питання взаємодії міста та Фонду держмайна України. Також у зустрічі взяла участь заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України Владислава Панасенко.

- Нам дуже важливо налагодити взаємодію з містами. Наше завдання - щоб процедура приватизації була прозорою та доступною для всіх. Заходиш на створений нами сайт www.privatization.gov.ua/ та отримуєш всю необхідну інформацію, - зазначив Костянтин Кошеленко.

Заступник голови Фонду держмайна України зазначив, що за останні роки Фонд активно працює над залученням коштів до бюджету. Зокрема у 2020 році коштів було залучено у чотири рази більше, ніж у 2019 році, у вісім разів більше, ніж у 2018 році. Бізнес, який придбав ці об’єкти, вже реалізував низку успішних проєктів на їх базі, створивши додаткові робочі міста, збільшивши надходження до бюджетів. Такі приклади є й у Запорізькій області. У Фонді держмайна зазначають, що у разі приватизації державних об’єктів на території Запоріжжя позитивний результат отримає і місто. Адже занедбані об’єкти отримають перспективи для розвитку.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що Запоріжжя має власний успішний досвід приватизації комунальних об’єктів та розвитку підприємств, які перейшли з державної до комунальної власності. Наприклад, приватизація ПС «Юність» дозволила місту отримати завдяки інвестору сучасний спортивний комплекс. У свою чергу місто, прийнявши у комунальну власність Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», продовжує його успішно розвивати. Завдання на найближчі роки – довести кількість пасажирів аеропорту до одного мільйону на рік.

- Запоріжжя продовжує розвиватися, зокрема в останні роки активізувалося житлове будівництво. Будемо спільно працювати, місто у цьому зацікавлене. Пропоную створити невеличку робочу групу, яка опрацьовуватиме конкретні питання не по області загалом, а саме по Запоріжжю, - сказав Володимир Буряк.

Костянтин Кошеленко підкреслив, що для Фонду важливо знати ситуацію на місцях. Громади краще розуміють, які державні об’єкти потребують приватизації для їх подальшого розвитку.

Учасники зустрічі зазначили, що зацікавлені у співпраці, адже мають спільний інтерес, щоб Запоріжжя продовжувало розвиватися.