Біля запорізького дитсадка облаштували сучасний тротуар та майданчик для паркування

03.08.2021 12:00

Реалізувати ініціативу працівників дитсадка та небайдужих батьків вдалося після перемоги у конкурсі Громадський бюджет. На реалізацію проєкту було виділено майже 430 тисяч гривень. Нині будівництво тротуару та майданчика для паркування перебувають на завершальній стадії.

Проєкт-переможець Громадського бюджету передбачав облаштування комфортного та безпечного шляху до районного консультативного центру ДНЗ № 182, який відвідують діти з порушеннями опорно-рухового апарату.

- Тут раніше тротуару не було взагалі, тож спочатку ми зняли ґрунт, вивезли усе будівельне сміття. А далі вже зробили основу під майбутній тротуар та вклали плитку-мозаїку товщиною 60 мм. Також облаштовано майданчик для паркування – тут використовували бруківку товщиною 80 мм. За договором гарантія – 3 роки, але завод, що виготовляв плитку, дає 10-річний термін, і я думаю, що саме стільки покриття й прослужить, - розповів керівник підрядної компанії Сергій Дідух.

Загальна площа тротуару – 144 кв. м, площа майданчика – 64,6 кв. м. Обидва об’єкти створені з урахуванням потреб маломобільних людей – є необхідні заниження для заїзду візочків тощо. Також, аби на пішохідну зону не заїжджали автівки, з обох боків тротуару встановлені спеціальні півсфери.

- Ініціатори – працівники дитсадка та батьки. Вони створили проєкт, подали його на участь у Громадському бюджеті і перемогли. Цього року ми його реалізували. Через районну адміністрацію були виділені кошти, проведено тендер і наразі, як бачите, проєкт вже реалізовано. Сподіваємося, що цьогоріч в нашому районі також будуть такі переможці, небайдужі люди, які сприятимуть розвитку нашого міста, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.