У Комунарському районі триває боротьба з карантинними рослинами

04.08.2021 10:37

На території Комунарського району здійснюється комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію осередків карантинного бур’яну – амброзії. Серед них зокрема роз’яснювальна робота щодо утримання прилеглих територій у належному санітарному стані.

Йдеться передусім про вчасне скошування трави, карантинних рослин, викорчовування амброзії. Це стосується як підприємств та установ усіх форм власності, так і мешканців приватного сектору. Черговий такий рейд днями провели представники районної адміністрації спільно з головами квартальних комітетів.

- Наше головне завдання – не оштрафувати одразу за непокошену траву, а донести до людей, що прилегла до приватних будинків територія повинна бути прибраною як від сміття, так і від високої трави та бур’яну. Мешканці самі повинні розуміти, як негативно амброзія впливає на здоров’я, – зазначив голова Комунарської районної адміністрації Олександр Кузьмін.

Під час рейду громадян, біля чиїх будинків виявили нескошену траву та карантинні рослини, попередили. Їм також виділили два дні на усунення порушень. У разі невиконання будуть складені адміністративні протоколи щодо порушення правил благоустрою міста. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.

Представники районної адміністрації закликають місцевих мешканців, керівників підприємств бути сумлінними, стежити за прилеглою територією – вчасно скошувати траву, бур’яни й карантинні рослини, а також прибирати сміття.

Нагадаємо, утримання прилеглої території в неналежному санітарному стані – це порушення правил благоустрою. Розмір штрафу для фізичних осіб становить до 1360 грн, для юридичних – до 1700 грн.