Запорізькі комунальники оперативно реагують на звернення містян

05.08.2021 14:15

Працівники КП «Запоріжремсервіс» продовжують виконувати ремонтні роботи, заявки на які мешканці залишають під час звернення до контакт-центру 15-80.

Нині фахівці підприємства задіяні у будинку № 71а по вулиці Перемоги. Останнім часом тут часто засмічується каналізація, яку доводиться прочищати щонайменше двічі на місяць.

- Труби у нас всі оновлені, пластикові. Проте проблема все одно виникає регулярно. Колодязі заповнюються, починає заливати підвал. На наші звернення керуюча компанія реагує дуже швидко. Приїжджають, прочищають. Останнього разу каналізація була вщент забита подрібненим пінопластом, - розповів мешканець будинку № 71а Андрій Ніколаєнко.

Саме порушення правил експлуатації санітарно-технічних приладів та каналізації є основною причиною засмічення, наголошують в керуючій компанії. З мешканцями неодноразово проводили роз’яснювальні бесіди, втім, поки безрезультатно.

- Під час прочисток дістаємо багато речей, які люди полінились викинути у спеціально відведені для цього місця. Починаючи від рушників чи ганчірок для прибирання до залишків їжі, засобів гігієни. Були унікальні знахідки – величезні простирадла та навіть банки. Тому вкотре звертаємось до запоріжців з проханням дотримуватись необхідних правил, аби не виникало проблем, які дошкулятимуть їм та їх сусідам, та аби така недбалість не призвела до серйозних поломок у каналізаційній системі, - зазначила провідний інженер виробничого підрозділу з управління житловими будинками Вознесенівського району КП «Запоріжремсервіс» Надія Шутак.

Додатково на будинку будуть виконані роботи з прочищення лінії дворової каналізації – для цього вже запросили спеціалістів КП «Водоканал».