Для відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12 вже змонтували стрілку та вкладають рейки

05.08.2021 14:10

На вулиці Шевченка, з боку вул. 8 Березня, вже встановлено трамвайну стрілку. Розпочато укладання трамвайної рейок. Виконується облаштування зливової каналізації. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід робіт з відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12, який з’єднає Шевченківський та Заводський райони між собою та далі з центром міста.

Відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12 – один з масштабних проєктів, які реалізуються у Запоріжжі цього року. Зараз роботи виконуються на вулиці Шевченка. Зазначимо, на ділянці вулиці Шевченка від кільця 52-ї школи і далі по вулицях Солідарності, Калібровій (до шляхопроводу на вул. Калібровій) буде організовано одноколійний реверсивний рух трамваїв. Для цього з двох боків цієї ділянки змонтують трамвайні стрілки та встановлять спеціальні світлофори, прокладуть нові трамвайні рейки. Проведення робіт - на постійному контролі міського голови Володимира Буряка, який сьогодні провів на об’єкті чергову виїзну нараду.

Нагадаємо, у Запоріжжі було частково припинено рух трамвайного маршруту №12. Поки він курсує лише до кільця біля 52-ї школи. Серед причин - необхідність ремонту трамвайного шляху, двох шляхопроводів на вулиці Калібровій. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання відновити повноцінний рух трамвайного маршруту №12.

За попередній період було відремонтовано шляхопроводи Каліброва-І та Каліброва-ІІ, виконано роботи на ділянці вул. Шевченка - від вул. 8 Березня до трамвайного кільця поблизу 52-ї школи. Зараз роботи виконуються на наступній ділянці вулиці Шевченка – від трамвайного кільця до вулиці Солідарності. Масштабні роботи йдуть як біля трамвайного кільця так і з боку перехрестя вулиць Солідарності та Шевченка.

- Зараз виконуємо роботи на вулиці Шевченка, від кільця поблизу 52-ї школи. Тут буде облаштовано трамвайні рейки в одну колію, щоб організувати реверсивний рух трамваїв. Вже встановлено трамвайну стрілку для переходу на одноколійний рух, розпочато укладання трамвайних рейок, - сказав Володимир Буряк.

Раніше було виконано значний обсяг демонтажних робіт. Зокрема демонтовано старі трамвайні рейки на вул. Шевченка. Поблизу трамвайного кільця біля 52-ї школи вже змонтовано трамвайну стрілку для забезпечення реверсивного руху трамваїв. Облаштовують спеціальні «футляри» для прокладання інженерних мереж. Продовжується будівництво зливової каналізації, підготовка основи для продовження вкладання трамвайних рейок.

- Досить масштабний проєкт. Це не просто замінити трамвайні рейки. Вже виконано великий обсяг робіт. Фактично збудовано два нових шляхопроводи. Тепер ідуть роботи на наступній ділянці вулиці Шевченка. Тут замінять зливову каналізацію, облаштують дощеприймальники, встановлять нове зовнішнє освітлення, опори для трамвайної контактної мережі, виконають благоустрій, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що цей проєкт необхідний для покращення транспортного обслуговування Шевченківського та Заводського районів.

- У результаті буде прокладено одноколійний трамвайний шлях по вулицях Шевченка, Солідарності, Калібровій. Частину необхідних коштів було виділено раніше. Однак для подальшого виконання робіт необхідно продовжити фінансування. Для цього депутати повинні відновити роботу та прийняти необхідні рішення, - заявив Володимир Буряк.