Депутати п’яти фракцій знову проігнорували сесію та залишили без необхідної допомоги мешканців постраждалого будинку

06.08.2021 13:45

Мешканці будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі, прийшли сьогодні до міської ради для того, щоб звернутися до депутатів міської ради за допомогою. На сесії міської ради, яка мала відбутися сьогодні, планувалося прийняти низку важливих рішень. Серед них і виділення коштів на продовження аварійно-відновлювальних робіт на будинку. Однак більшість депутатів знову проігнорували сесію. У сесійному залі були присутні лише депутати від партії «Єднання». Сесія вчергове не відбулася. Обурені запоріжці висловили свою позицію з цього приводу та звернулися до Президента України Володимира Зеленського.

Зазначимо, у сесійному залі знову були відсутні депутати від п’яти фракцій – «Слуги народу», «Європейської солідарності», «ОПЗЖ», «Нової політики» та «Партії Шарія». Це при тому, що багато депутатів цих фракцій неодноразово заявляли про трагедію, яка сталася у будинку, та необхідність допомоги мешканцям.

Володимир Буряк у сесійному залі звернувся до депутатського корпусу та запоріжців. Міський голова наголосив, що через політичні інтереси кількох партій сесія знову не відбулась.

- Те, що в цих депутатів немає поваги до мене, своїх колег-депутатів – це я вже зрозумів. Але от не думав, що буде така неповага до своїх виборців, громадян Запоріжжя. І цей «ігнор» інтересів запоріжців продовжується вже протягом двох місяців, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова знову наголосив, що представники вказаних фракцій називають причиною відмови від участі в сесії звільнення секретаря міської ради. Однак це було через порушення антикорупційного законодавства та у рамках закону.

- Не розумію, яке відношення до цього має прийняття важливих для запоріжців рішень. У Запоріжжі сталася велика трагедія, згоріла покрівля будинку. У цій ситуації всім необхідно було б згуртуватися, щоб вирішити цю проблему. Мені вдалося знайти можливість для виділення коштів на першочергові роботи. Однак їх необхідно продовжувати. Потрібно будувати новий дах, ремонтувати квартири будинку, а для цього сьогодні на сесії мали виділити необхідні кошти. Проте в результаті рішення так і не прийняте, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що на сесію винесено і багато інших важливих питань. Через небажання депутатів працювати фактично призупинено багато проєктів. Без заробітних плат залишаться не лише медики, а й працівники Муніципальної аварійної служби. Вже скоро до них можуть приєднатися вчителі. Необхідно виділити кошти на придбання квартири запорізькому спортсмену, який здобув срібло Олімпіади.

- Можливо, квартира спортсмену може й почекати. Однак мешканці постраждалого будинку чекати не можуть. На будинку працюють цілодобово. Налагоджено взаємодію служб. А де ж ви? Ніхто не каже, що ви повинні виходити з лопатою. Просто прийдіть на сесію та натисніть кнопку за необхідне рішення, - зазначив Володимир Буряк звертаючись до відсутніх депутатів.

Свою позицію з приводу небажання депутатів п’яти фракцій допомогти постраждалим висловили мешканці будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7.

- Вражає цинізм деяких депутатів. Де ваша совість? Для чого ви існуєте як депутати? Хто буде працювати? Так далі жити неможливо, - сказав Костянтин Нікітін.

Ірина Любавська повідомила, що мешканці будинку підготували звернення до Президента України Володимира Зеленського та зачитала його текст.

- Нам реально потрібна допомога. Якщо треба ми можемо особисто зустрітися з депутатами, які не приходять на сесію. Особисто візьму їх адреси та поїду до них, - заявила Ірина Любавська.

Антоніна Мальцева нагадала, що Володимира Буряка на посаду міського голови обрали запоріжці, тому депутати мають поважати вибір містян.

- Володимир Буряк був обраний міським головою. Я його не обирала, але тепер також кажу йому "так". Не бачила у нашому дворі жодного депутата, але бачила Володимира Буряка, - зазначила Антонина Мальцева.

Занепокоєність ситуацією висловив і голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко, який повідомив, що через блокування роботи сесії райони не отримують необхідні кошти на ліквідацію аварійних дерев, прибирання, покіс трави, вивезення «стихійних» звалищ. Проте це не заважає деяким депутатам, які не ходять на сесії, писати запити з вимогою до районної адміністрації виконати ті чи інші роботи, хоча це неможливо зробити через відсутність коштів.

Свою позицію озвучили і депутати міської ради Дмитро Сірий, Геннадій Наумов, Сергій Ільченко, Олег Корольов.

Дмитро Сірий наголосив, що депутати вказаних фракцій після пожежі заявляли, що здатні допомогти мешканцям та вирішити проблему. Однак у результаті просто не прийшли на сесію.

Геннадій Наумов повідомив, що згідно з листом НСЗУ у серпні можуть відбутися затримки з перерахунком коштів лікарням за виконану роботу. Це робить ще більш важливим прийняття рішення про виділення для цього додаткових коштів з бюджету міста.

Сергій Ільченко нагадав, що через відсутність коштів, які не виділили на сесії, може зупинитися робота Муніципальної аварійної служби. У результаті нікому буде усувати аварії у будинках запоріжців. І хто буде у цьому винний?