У будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 продовжують встановлення тимчасової покрівлі та планують перейти до облаштування постійної

09.08.2021 11:30

У будинку на вулиці Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі, встановлюють тимчасову покрівлю. Завершується очищення покрівлі від згорілих матеріалів. Вже завтра планується розпочати роботи з відновлення постійної покрівлі над одним з під’їздів. Про це доповіли сьогодні міському голові Володимиру Буряку під час виїзної наради керівники профільних міських служб.

У Запоріжжі продовжуються аварійно-відновлювальні роботи у будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7. Міський голова Володимир Буряк, який особисто контролює їх проведення, поставив завдання у найкоротші терміни завершити аварійні роботи та перейти до відновлення постраждалого будинку. Сьогодні вранці Володимир Буряк провів на місці чергове засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Міський голова проконтролював роботи, які виконуються безпосередньо на покрівлі, заслухав доповіді керівників профільних служб.

Вже сьогодні робітники повинні завершити очищення покрівлі від згорілих матеріалів. Триває встановлення тимчасової покрівлі над трьома чотириповерховими під’їздами. Вже завтра планується розпочати облаштування постійної покрівлі над п’ятиповерховим під’їздом.

- Перекриття постійної покрівлі планується забетонувати. Потім зверху будуть укладати утеплювач, виконувати інші необхідні роботи, - сказав Володимир Буряк.

«Запоріжгаз» вже готовий підключати квартири, де це наразі необхідно, до газу. Раніше у будинку відновили холодне та гаряче водопостачання. Триває вивезення будівельного та великогабаритного сміття. За необхідності мешканцям продовжують допомагати у вивезенні меблів та іншого майна.

Міський голова зазначив, що зараз роботи виконуються досить активно. Є всі можливості завершити їх у найкоротші терміни. Однак для цього необхідно вирішити питання фінансування.

- Виділити необхідні кошти, хто б що не казав, без сесії неможливо. Це стосується як продовження робіт, так і допомоги тим комунальним підприємствам, які їх зараз виконують. Вважаю, що завтра під час позачергової сесії ми зможемо прийняти необхідні рішення, - заявив Володимир Буряк.

У нараді взяли участь і мешканці будинку. Міський голова зазначив, що є багато питань у мешканців з приводу подання позовів до суду щодо відшкодування матеріальних збитків, завданих пожежею, до винуватців надзвичайної ситуації. Зокрема це стосується пошкодження меблів, побутової та іншої техніки і так далі. Місто зробить все можливе, щоб допомогти у цьому питанні мешканцям.

- Завтра тут будуть представники юридичного департаменту міської ради. Вони надуть мешканцям всю необхідну інформацію щодо таких позовів, відповіді на юридичні питання, які хвилюють постраждалих, - наголосив Володимир Буряк.