У пологовому будинку №4 після ремонту успішно запрацювала сучасна операційна, ще в одній операційній завершуються ремонтні роботи

09.08.2021 13:05

Сучасна гінекологічна операційна з палатами інтенсивної терапії у пологовому будинку №4 після ремонту успішно працює та приймає пацієнтів. Вже восени тут повинні запрацювати акушерська операційна та відділення інтенсивної терапії. Продовжується й утеплення фасаду медичного закладу. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконані роботи та обговорив з керівництвом пологового будинку №4 плани подальшого розвитку медичного закладу.

У Запоріжжі продовжують розвивати міські медичні заклади. Все це частина реалізації міської програми розвитку галузі охорони здоров’я. Серед них і пологовий будинок №4. Тут завершили ремонт операційної гінекологічного блоку з реанімаційними палатами. Операційна вже успішно працює. Також у гінекологічному блоці відремонтована мала операційна. Зараз продовжується ремонт у акушерській операційній та відділенні інтенсивної терапії акушерського блоку. Вже восени вони мають запрацювати у повному обсязі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду у медичному закладі.

Керівництво пологового будинку №4 доповіло про виконані роботи. Під час наради наголошувалося, що завдяки коштам міста та Національної служби здоров’я України медичний заклад постійно змінюється.

- Четвертий пологовий будинок це приклад ефективної співпраці держави та органів місцевого самоврядування. Є державна програма, кошти НСЗУ, які медичний заклад заробляє та спрямовує на свій розвиток. У свою чергу місто додатково виділяє власні кошти на розвиток пологового будинку, закупівлю медичного обладнання, утеплення фасаду. Краще так співпрацювати, ніж воювати у сесійному залі, - сказав Володимир Буряк.

За останній час у пологовому будинку №4 проведено ремонт операційного блоку в гінекології, централізованого стерилізаційного відділення, лабораторії, встановлено сучасну вентиляцію з системою очищення повітря, що дозволяє знизити ризики інфекційних ускладнень у післяопераційному періоді та ризики інфікування медичного персоналу, відновлено систему постачання кисню, модернізовано протипожежну сигналізацію та систему освітлення.

Наприкінці минулого року на території пологового будинку відкрилась сучасна жіноча консультація з комфортними умовами. Тут працюють акушер-гінеколог, мамолог, репродуктолог, ендокринолог, онколог. Є все необхідне для проведення УЗД репродуктивної системи, молочної і щитоподібної залози, серця, судин, рентгену, мамографії та інших досліджень.

Наразі подовжуються ремонти палат відділення інтенсивної терапії, операційного блоку в акушерському відділенні. Розпочато утеплення фасаду будівлі та ремонт водостічної системи.

- У пологовому будинку №4 постійно відбуваються позитивні зміни. Вже працює велика операційна у гінекологічному блоці. Завершуються роботи у палатах відділення інтенсивної терапії, іде ремонт операційної в акушерському блоці. Утеплюють і фасад медичного закладу, який у результаті матиме сучасний зовнішній вигляд, - зазначив Володимир Буряк.