У Запоріжжі відкрилась фотовиставка «Небезмежність»

09.08.2021 16:45

У відкритті виставки взяли участь представники управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, управління патрульної поліції в Запорізькій області, держустанов, вищих навчальних закладів, благодійних фондів та громадських організацій, а також одна з героїнь проєкту Анастасія Лугова. Виставка працює на базі міського Туристичного інформаційного центру.

Фотовиставка присвячена проблемі домагань до жінок у громадських місцях. Вона складається з 14 світлин та історій жінок з різних міст України, які мали такий негативний досвід. Кожне фото зроблене крізь тріщини на склі, що символізує порушення особистих меж. «Не без меж» - саме від цього походить назва проєкту.

- За кожним з цих фото стоїть психологічно складна історія жінок. Головна мета цього проєкту – висвітлити проблему домагань, донести до суспільства всю суть цієї складної ситуації. Адже суспільство вже давно звикло звинувачувати у домаганнях саму жертву – ніби вона себе якось легковажно поводила, або була зухвало вдягнута. Але наші героїні за допомогою своїх історій доводять, що ця проблема може трапитися будь з ким, незалежно від зовнішності, соціального статусу та інших обставин. І завжди у таких ситуаціях винен тільки  сам злодій, - розповіла куратор проєкту «Небезмежність» Анастасія Лугова.

Фотопроєкт «Небезмежність» створено в рамках інформаційної кампанії «Розірви коло» за підтримки уряду Великобританії, Фонду народонаселення ООН в Україні. Експозиція триватиме до 31 серпня.