Володимир Буряк домігся виділення коштів на продовження робіт у будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7

10.08.2021 14:30

На позачерговій сесії міської ради, яку скликав міський голова Володимир Буряк, були виділені кошти на продовження робіт з ремонту покрівлі на будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Після звернень міського голови Володимира Буряка та запоріжців депутати всіх фракцій відреагували на ситуацію та взяли участь у позачерговій сесії, затвердили необхідні рішення. У той же час депутати не підтримали внесення до порядку денного рішення щодо виплати заробітних плат медичним працівникам. Залишається сподіватися, що конструктивна робота продовжиться у п’ятницю, 13 серпня, коли має відбутися чергова сесія міської ради. Адже на ній також необхідно розглянути багато важливих питань, які необхідні для забезпечення стабільного початку опалювального сезону, виплати заробітної плати медикам і так далі.

Нагадаємо, у п’ятницю, 6 серпня, мала відбутись сьома сесія Запорізької міської ради. Однак вже вкотре на ній були відсутні представники п’яти фракцій Запорізької міської ради («Слуги народу», «ОПЗЖ», «Європейської солідарності», «Нової політики», «Партії Шарія»). У сесійному залі зареєструвалися лише депутати від партії Володимира Буряка «Єднання».

На представників інших фракцій не вплинули численні звернення запоріжців, у тому числі й мешканців постраждалого від пожежі будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7. Адже на сесії планувалося прийняти низку важливих рішень, у тому числі й стосовно виділення коштів на продовження аварійно-відновлювальних робіт на вказаному будинку.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що сесія мала розглянути багато важливих питань. Однак найбільш важливим серед них залишається виділення коштів для ремонту у цьому будинку, адже мешканці не можуть чекати. Якщо рішення не буде прийняте у найкоротші терміни, то роботи по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації опиняться під загрозою.

Саме тому Володимир Буряк вже у п’ятницю, 6 серпня, підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради 10 серпня. Згідно з розпорядженням до порядку денного було включено лише питання щодо виділення коштів на ремонт покрівлі по вулиці Сержанта Медведєва, 7 – внесення змін до Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства та бюджету Запоріжжя на 2021 рік.

Підкреслимо, подальше проведення відновлювальних робіт ще потребуватиме, скоріш за все, додаткового фінансування, адже місто за кошти бюджету не лише відновить покрівлю, а й відремонтує квартири мешканців будинку, які постраждали у результаті надзвичайної ситуації. Однак у першу чергу необхідно відновити покрівлю.

Зазначимо, враховуючи ситуацію та її великий суспільний резонанс, цього разу представники всіх депутатських фракцій відгукнулися на звернення міського голови Володимира Буряка та запоріжців, прийшли до сесійної зали та взяли участь у позачерговій сесії. Хоча це можна було зробити ще минулої п’ятниці. Однак на даний момент головне, що необхідні рішення по будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 прийняті. Виділення коштів дозволить не зупиняти роботи на цьому будинку.

У результаті на виконання цих робіт виділено 5 мільйонів гривень. З урахуванням коштів, які виділялися на цей об’єкт раніше, загальне фінансування наразі складає 6 мільйонів гривень.