Запорізькі будинки готують до зимового сезону

10.08.2021 16:45

Підготовкою традиційно займаються комунальні підприємства та керуючі компанії. Вони виконують поточні та аварійні роботи за закріпленими адресами. Наразі особливу увагу приділяють стану покрівлі, запірної арматури та вікон у під’їздах. Сьогодні в рамках зимової підготовки спеціалісти КП «Наше місто» ремонтували дах багатоповерхівки за адресою вул. Перспективна, 3.

На даху гуртожитку, розташованому на вул. Перспективній, 3, старий шифер почав пропускати воду. Клопотів додавалося під час злив та снігопадів. Як розповіли у КП «Наше місто», покрівлю на будівлі не ремонтували з моменту зведення будинку. Зараз на об’єкті працює підрядник.

Кажуть, працюють поетапно: спочатку виявили так звані слабкі місця, після чого зняли пошкоджений шифер. Нині – вкладають новий.

- Після злив наші спеціалісти виявили тут протікання, обвалилася частина штукатурки. Робота була виконана оперативно. У перший же день власними силами підприємства ми усунули протікання, посилили несучі елементи шиферної покрівлі та балки. Після цього наш підрядник оглянув об'єкт, і зараз він вже виконує тут ремонт покрівлі, - розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров.

У керуючій компанії зазначають, роботи виконують в рамках підготовки житлового фонду до зими. За словами спеціалістів, будівлі, які перебувають на балансі підприємства, вже готові до холодів на 65%. Наразі комунальники перевіряють стан вікон у під’їздах багатоповерхівок та замінюють запірну арматуру на комунікаціях теплопостачання.

Підрядники ж зазначають -  на вулиці Перспективній, 3 роботи завершать до кінця тижня. За цей час на даху вкладуть 35 метрів нового шиферу.