Володимир Буряк та представники Служби автомобільних доріг обговорили питання реалізації проєкту будівництва запорізьких мостів

12.08.2021 15:35

У Запоріжжі продовжується будівництво нових мостових переходів через р. Дніпро. На даний момент його з повним правом можна назвати одним з наймасштабніших проєктів загальноукраїнського рівня у рамках програми «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського.

Роботи фінансує держава. Однак свій внесок у реалізацію проєкту робить і Запоріжжя, адже, окрім будівництва безпосередньо мостів, необхідно вирішити й інші важливі питання. І частину з них не вирішити без участі міста, співпраці з міськими службами.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів нараду, присвячену питанням, вирішення яких входить до проєкту будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі. У нараді взяли участь представники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, керівництво профільних міських служб, департаментів, управлінь, комунальних підприємств, які братимуть участь у вирішенні піднятих питань, і так далі.

Зокрема обговорювали розробку проєктів для подальшого будівництва ділянок об’їзної дороги у Хортицькому районі та у Південному мікрорайоні, організацію руху транспорту на о. Хортиця після відкриття руху обома мостами, перенесення мереж у зоні будівництва, будівництво пішохідних переходів і багато іншого.

Спорудження об’їзної дороги дозволить розвантажити центр міста від транзитного транспорту, у тому числі великогабаритного. Згідно з існуючими домовленостями місто виділило кошти на проєктування, а держава у подальшому планує профінансувати будівництво.

Також підрядна організація, Служба автомобільних доріг, Національний заповідник «Хортиця» мають вирішити питання відселення мешканців будинків на о. Хортиця, які знаходяться на території заповідника та потрапили у зону забудови, визначити варіанти виплати їм компенсації. Вирішується і питання демонтажу деяких об’єктів на Набережній магістралі у районі з’їзду з нового мосту, продовжується діалог з їх власниками.

За підсумками наради Володимир Буряк поставив завдання КП «Управління капітального будівництва» активізувати розробку проєктної документації щодо будівництва ділянок об’їзної дороги та доповісти про результати цієї роботи. Також Володимир Буряк доручив створити робочу групу, яка займатиметься оперативним вирішенням питань реалізації проєкту будівництва мостових переходів, що відносяться до компетенції міста.