У Комунарському районі замінюють старий водогін

12.08.2021 16:35

Комунальне підприємство «Водоканал» продовжує планові роботи з заміни каналізаційних і водопровідних мереж. Один з ділянок, де йдуть роботи - в приватному секторі по вулиці Каштановій.

Водогін на цій вулиці був побудований у 60-х роках. Він забезпечує питною водою 22 домоволодіння.

За ці роки водопровід вже вичерпав термін своєї експлуатації і потребував заміни. Тому в КП «Водоканал» внесли цей об'єкт до переліку першочергових адрес для поновлення мереж на поточний рік. Роботи розпочали кілька днів тому. Виконують ремонт мереж силами бригади комунального підприємства. Планується замінити 190 погонних метрів труби на ділянці від вулиці Каштанової до центрального водогону по вулиці Космічній.

- Оновлення мережі дозволить забезпечити безперебійне водопостачання та поліпшити якість питної води. Адже останнім часом тут постійно траплялися аварійні пориви, водопровід був у незадовільному стані. Тепер старі чавунні труби діаметром 50 мм ми міняємо на нові поліетиленові. Їх гарантійний термін - близько 50 років, - розповів начальник управління з експлуатації КП «Водоканал» Руслан Бука.

Новий водопровід укладають відкритим методом з розкриттям та подальшим відновленням дороги. На період робіт абоненти не залишаться без води - подача буде тимчасово припинена лише в день підключення нового водогону. Заміну планується завершити вже сьогодні.