Головам ОСББ Олександрівського району розповіли про необхідність вакцинації проти вірусу COVID-19

12.08.2021 17:30

В Олександрівській районній адміністрації відбулася зустріч з головами місцевих ОСББ стосовно необхідності вакцинації проти коронавірусу. До зустрічі доєдналися представники Олександрівської райадміністрації, депутати міськради та медичні працівники.

Як розповіла завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №5 Центру ПМСД № 1 Ірина Демиденко, у Запорізькій області спостерігається зростання темпів захворюваності на COVID-19. Так, станом на ранок 12 серпня зафіксовано 57 нових випадків коронавірусної хвороби, днем раніше – 96.

Вакцинація дозволяє організму підготуватись до можливої зустрічі зі «справжнім» збудником хвороби та забезпечити легший перебіг інфекції.

- З 27 липня почався 5 етап вакцинації, тобто у нас можуть вакцинуватися всі жителі старші 18 років і ми маємо можливість охопити все населення. Крім того, можуть вакцинуватися й діти з 12 років вакциною Pfizer, якщо у них є покази і вони відносяться до групи підвищеного ризику. Саме як ще одна спроба донести цю важливу інформацію до жителів і була запланована ця зустріч, - зазначила завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 5 Запорізького Центру ПМСД № 1 Ірина Демиденко.

У Запорізькій області нині функціонують 10 центрів масової вакцинації населення, у місті Запоріжжі – їх 6. Крім того, працюють і пункти вакцинації в кожному Центрі ПМСД, підключилися приватні заклади та ФОПи.

- У такий спосіб прагнемо донести до населення, що треба вакцинуватися, всі вакцини у доступності, є кілька на вибір. Всі вони безоплатні, можна прийти, привести своїх членів родини. У райадміністрації більшість працівників вже щеплені. Розповідаємо: якщо це велике підприємство - можна замовити бригаду медиків, бригада приїде і провакцинує прямо на місці обидва рази. Крім того, у районі діють центри вакцинації, куди також можна звернутися. Адже головне навантаження зараз несуть сімейні лікарі, - розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Також Валерій Мостовий додав, що понад 60 підприємств, які функціонують в межах Олександрівського району, вже поінформовані про необхідність проходження вакцинації. Днями представники районної адміністрації разом з медиками провели зустріч з колективом Запорізького електровозоремонтного заводу, де працевлаштовані близько 2000 працівників.