Запорізькі тепловики готують мережі до нового опалювального сезону

13.08.2021 12:20

У період планових зупинок на ремонт і гідравлічні випробування фахівці концерну «Міські теплові мережі» проводять підготовку теплового господарства до роботи в опалювальний період. Зокрема виконують ремонт і заміну застарілих теплових мереж, модернізацію мереж теплопостачання. Так, у котельні Олександрівської філії по вулиці Чубанова, 3д здійснюється заміна зношених трубопроводів гарячого водопостачання.

Обладнання системи гарячого водопостачання з часом фізично зношується, що призводить до зниження прохідності внутрішнього діаметра трубопроводів та порушення необхідного обсягу гарячого водопостачання в житлових будинках міста.

Всього на території котельні за цією адресою планується замінити 100 м/п трубопроводів гарячого водопостачання. Через цю ділянку тепломереж послуги з центрального гарячого водопостачання надаються на житлові будинки Південного мікрорайону.

Вже виконано демонтаж існуючих плит перекриття каналу та його очищення, частковий демонтаж старих труб, а також частковий монтаж нових трубопроводів гарячого водопостачання. Такі роботи плануються на літні місяці, коли опалювальний сезон закінчений і йде підготовка до нового.

Представники концерну «Міські теплові мережі» просять громадян поставитися з розумінням до тимчасових незручностей, пов’язаних з відсутністю гарячої води в літній період.

Повністю впоратися тепловики налаштовані вже за тиждень. В результаті впровадження енергоефективних технологій вдасться уникнути теплових втрат на даній ділянці трубопроводу і значно поліпшити якість надання послуг споживачам.