Депутати вкотре не захотіли прийти на сесію та проголосувати за виплату зарплат медикам та інші важливі питання

13.08.2021 12:25

Сьома сесія Запорізької міської ради знову не відбулась. Причина – черговий демарш більшості депутатів міської ради, які представляють фракції «Слуга народу», «ОПЗЖ», «Європейська солідарність», «Нова політика», «Партія Шарія». Вони знову не з’явилися на сесію та тим самим відмовилися голосувати за важливі для Запоріжжя та запоріжців рішення.

Ситуація не змінилась. Медичним працівникам потрібні гроші на заробітну плату. В іншому випадку у кількох лікарнях вони просто не зможуть отримувати заробіток у повному обсязі, адже через відомі всім проблеми з недостатньою вартістю медичних послуг, які оплачує держава, коштів НСЗУ для цього просто недостатньо. Потрібні кошти на виконання ремонтів, наприклад у гімназії №11, забезпечення роботи Муніципальної аварійної служби і багато іншого. Зокрема сьогодні на сесії планувалося виділити кошти срібному призеру Олімпіади Парвізу Насібову, який представляв на цих змаганнях Запоріжжя. Однак це знову не вплинуло на позицію тих депутатів, які вже традиційно не прийшли на сесію.

Міський голова Володимир Буряк подякував тим депутатам, які все ж прийшли у сесійний зал, щоб приймати необхідні рішення. Однак через позицію інших депутатів рішення знову не прийняті. Міський голова прокоментував ситуацію та черговий демарш представників вказаних фракцій.

- Після позачергової сесії сподівався, що депутати прийдуть сьогодні на сесію, щоб приймати необхідні місту та запоріжцям рішення. Однак цього не сталося. Знаєте, мені потрапила на очі публікація у «Фейсбуці» колишнього секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній він, використовуючи лексикон малолітніх гопників, закликав людей вийти на мітинг з гаслом fuckБуряк. Пояснюю зрозумілою вам, Анатолію Куртєв, мовою. Своїми діями та діями ваших соратників по коаліції ви показуєте fuck не міському голові. Ви показуєте fuck медикам, яких позбавляєте заробітної плати; срібному призеру Олімпіади з Запоріжжя, залишаючи його без допомоги на придбання житла; працівникам Муніципальної аварійної служби; колективу та учням гімназії №11, які чекають ремонту дощової каналізації у навчальному закладі, і багатьом іншим, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що сьогодні можна було вирішити багато важливих питань, а не займатися політикою. На думку Володимира Буряка, висновки з цього приводу зроблять запоріжці.

Про нову дату проведення сесії міської ради буде повідомлено додатково.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував ситуацію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».