У Запоріжжі школи готуються до старту занять

16.08.2021 14:50

Трохи більше двох тижнів залишається до 1 вересня, тож у запорізьких школах і дитсадках тривають перевірки готовності до нового 2021-2022 навчального року.

Так, ЗНВК №110, що в Комунарському районі, розпочне навчальний рік з оновленою їдальнею та кабінетом для першокласників. На 100% готові зустріти учнів й інші класні кімнати.

- Цього навчального року ми вирішили оновити їдальню. Питання харчування школярів наразі дуже актуальне. Діти повинні отримувати якісне харчування в естетично привабливих умовах. Тому було вирішено виконати поточний ремонт їдальні. Два роки тому тут вже були замінені вікна, поступово оновлюється техніка в харчоблоці. Зараз тут відремонтували та пофарбували стіни, з’явиться нова стеля, - розповів директор ЗНВК №110 Аркадій Демченко.

Також завершується ремонт навчального кабінету початкової школи. Всі інші навчальні кабінети приведені до ладу й готові зустрічати учнів. Це стосується як естетичного вигляду, так і наповнення класів навчальними матеріалами - педагоги мають дидактичний матеріал, інтерактивні дошки, персональні комп’ютери.

Як розповів начальник територіального відділу освіти Комунарського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Олександр Могилін, сьогодні в районі стартувала перевірка готовності навчальних закладів до нового навчального року. Особлива увага приділяється якості виконаних ремонтів, санітарному стану закладу, стану території та наскільки навчальний заклад взагалі готовий приймати учнів.

Загалом у Комунарському районі 18 шкіл. На сьогодні перевірені вже 3 з них – це школа-гімназія №70, школа-гімназія №17, ЗНВК №110, ще 5 будуть оглянуті до кінця дня. Решту закладів перевірятимуть впродовж тижня. За підсумками перших перевірок школи готові приймати дітей 1 вересня.