У Запоріжжі школи готуються до старту занять

17.08.2021 16:40

Традиційно за два тижні до старту нового навчального року робочі групи проводять планові перевірки у запорізьких школах. До їх складу входять пожежники, представники Держпродспоживслужби, департаменту освіти міськради. Навчальні заклади перевіряють на дотримання санітарного та технічного регламенту. У тому числі сьогодні перевірили стан колегіуму №98, що в Олександрівському районі міста.

Планові перевірки розпочали з понеділка, 16 серпня. За словами представників департаменту освіти, це необхідно для того, щоб зафіксувати готовність навчальних закладів до нового навчального року. Члени робочої групи перевіряють харчоблоки, вентиляцію, пожежну сигналізацію, освітлення на дотримання технічних та санітарних норм.

- Це вже фінальний огляд шкіл перед стартом нового навчального року. Членам робочої групи потрібно переконатися, що кожен навчальний заклад міста повністю готовий приймати дітей. Всі розуміють, що від технічного та санітарного стану приміщень залежить безпека учнів, тому до цих перевірок завжди ставляться дуже відповідально. Загалом кожна школа знає про ці вимоги і, як правило, повністю їх дотримується, - розповів директор департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Також за традицією практично в кожній запорізькій школі влітку проходив косметичний, плановий або капітальний ремонт, який вже підходить до свого завершення. Стан ремонтів теж перевіряє робоча група.

Так, в колегіумі №98 цього року облаштовували внутрішній двір для початкових класів. Роботи завершать на поточному тижні. Окрім цього, за словами педагогів колегіуму, всі інші навчальні кабінети також приведені до ладу та готові зустрічати учнів. Це стосується як естетичного вигляду, так і наповнення класів навчальними матеріалами.

Загалом з понеділка щодня члени робочої групи перевіряють по 6-7 шкіл в кожному районі міста. Таким чином вже проінспектували 50% запорізьких навчальних закладів - всі вони готові приймати дітей 1 вересня.