Запоріжці вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули в зоні АТО

18.08.2021 13:15

Сьогодні на Кушугумське кладовище запоріжці прийшли вшанувати пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Саме на цьому кладовищі є окрема Алея, на якій поховані учасники АТО. У заході взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, військовослужбовці, учасники АТО.

Зазначимо, за період війни на цій Алеї на Кушугумському кладовищі знайшли останній притулок 120 наших бійців. Свого часу вони були поховані як невідомі, невпізнані. Однак 51 з них пізніше впізнали та перепоховали в іншому місці родичі, друзі та близькі.

Зараз тут поховані 69 військовослужбовців. 65 з них так і залишаються невідомими. Учасники заходу висловили сподівання, що кожен з них буде впізнаний родичами і вони, за бажанням, зможуть перепоховати бійців на рідній землі. Головне ж, щоб на Кушугумському кладовищі не з’явилося жодної нової могили військовослужбовця.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Представники релігійних конфесій провели молебень. Були запалені лампадки. На завершення учасники заходу поклали квіти до могил загиблих.