Товарообіг Покровського ярмарку склав більше 8 мільйонів гривень

09.10.2017 18:00

За багаторічною традицією у День міста проводиться Покровський ярмарок. Розважальні програми, концерти, конкурси та різноманітність товарів, в тому числі, продукти від місцевих товаровиробників та сільськогосподарських підприємств - все це було на ярмарку, який пройшов у минулу суботу.

У ярмарку взяли участь понад 2 тис. представників з різних міст України.

Серед учасників усі райони міста і області (7 районів Запоріжжя, міста Токмак, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та 18 райдержадміністрацій), підприємства кооперації, торгові підприємства міста, в т.ч. підприємства - товаровиробники: Мелітопольський, Бердянський м'ясокомбінати, Мелітопольська і Бердянська трикотажні фабрики, Мелітопольське і Пологівське лісомисливські господарства, «Запорізький самовар» та багато інших.

Відвідали ярмарок близько 100 тисяч жителів і гостей обласного центру.

За даними департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради, на окремі продукти харчування ціни були нижче ринкових (на 7-28% на свинину, 4-28% - курей, гусей та індичину, 14-41% на рибу (судак, короп, лящ, товстолоб), 15% - раків, 30% - зерно, 64% - горох, 12,5-27% - овочі (капуста, картопля, помідори, перець, баклажани), 25-335 - яблука, 16-20% - виноград, 50-60% - сметану, 9% - сир твердий).

Загальний товарообіг ярмарку склав 8,018 млн грн., що у 1,5 рази більше, ніж у попередньому році.

Також у рамках Покровського ярмарку були приготовлені 4024 порції голубців з пампушками. Всі бажаючі могли скуштувати безкоштовно страву української кухні. Даний факт зафіксований представником Національного реєстру рекордів України. Запоріжжя визнали рекордсменом у категорії «Кулінарне майстерність» за кількістю приготованих голубців на одній локації.