У Запоріжжі збільшують кількість сучасних трамваїв та будують окрему стоянку для комунальних автобусів

19.08.2021 09:55

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку комунального громадського транспорту. Зокрема сьогодні на лінію вийшов 12-й європейський трамвай. Це останній з трамвайних вагонів, які місто придбало цього року. Тепер загалом у Запоріжжі буде 25 таких трамваїв. Також розпочато реконструкцію частини тролейбусного парку, який розташований на вулиці Складській у Комунарському районі. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що для розвитку комунального громадського транспорту потрібен не лише сучасний рухомий склад, а й належні умови для його експлуатації. Адже все це має сприяти підвищенню якості та безпеки перевезення пасажирів у Запоріжжі.

Продовжується реалізація програми «Запорізький трамвай», яка передбачає повне оновлення трамвайного парку міста. За кілька років придбано 25 європейських трамваїв, останній з яких вийшов на лінію для випробувань сьогодні. Також цього року планується зібрати на базі КП «Запоріжелектротранс» ще 3 трамваї запорізького виробництва, тобто загалом їх стане 17. У результаті буде повністю завершене оновлення трамваїв, які щоденно виходять на лінію. У подальших планах закупівля додаткових європейських трамваїв та продовження виготовлення трамваїв власного виробництва для збільшення кількості рухомого складу.

Міський голова Володимир Буряк також нагадав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що розпочалась реконструкція частини території тролейбусного парку, який розташований на вулиці Складській у Комунарському районі. Тут облаштують автобусну стоянку з окремим заїздом-виїздом для автобусів. Роботи планується завершити у жовтні.