КП «Водоканал» проводить масштабну заміну запірної арматури в Комунарському районі

19.08.2021 16:25

У Запоріжжі триває підготовка до зимового сезону. Комунальні підприємства міста виконують огляди та планові ремонти мереж та комунікацій на проблемних ділянках. Зокрема такі роботи проводить і КП «Водоканал». Цього тижня працівники задіяні в Комунарському районі міста на вулицях Чумаченка та Європейській.

На цих вулицях розташований великий водовід, який забезпечує питною водою жителів Комунарського району. Однак після тривалої експлуатації - понад 55 років - на цьому об'єкті значно зносилася і вийшла з ладу запірна арматура. Як результат - постійні пориви води і аварійні ситуації на даній ділянці водоводу.

Після обстежень фахівці прийняли рішення - міняти вузол з засувками. Робоча бригада КП «Водоканал» замінює запірну арматуру з діаметром 300 мм і 250 мм. Втім у ході робіт виникають певні труднощі. Так, внаслідок виходу з ладу запірної арматури у працівників немає можливості виконати перекриття води для усунення витоків. Через це вони змушені відключати великі ділянки водопроводу, що збільшує час виконання ремонтних робіт та приносить певні незручності споживачам.

Представники КП «Водоканал» вибачаються за тимчасові незручності та запевняють, що заміну всіх основних конструкцій на водопроводі проведуть в максимально короткі терміни.