Привітання Почесного громадянина Запоріжжя Рафаеля Мурадяна з 90-річним ювілеєм

22.08.2021 09:00

22 серпня виповнюється 90 років Почесному громадянину міста Запоріжжя, багаторічному голові Спілки вірмен Запорізької області Рафаелю Мурадяну.

Рафаель Азізович Мурадян народився в 1931 році в м. Краснодар. З 1962 року почав працювати на запорізькому заводі «Іскож» - спочатку майстром, потім начальником цеху, головним інженером, а з 1966 року - директором. За спеціальним завданням уряду під керівництвом Рафаеля Мурадяна були створені штучні матеріали для космічної техніки, які не мали аналогів у світовій практиці та використовувалися для обробки внутрішніх приміщень орбітальної станції "Мир". Ці досягнення Мурадяна були відзначені Державною премією з науки і техніки.

Але Рафаель Азізович довгі роки займався не тільки виробництвом, а й активною громадською діяльністю. Протягом 20 років він був депутатом Заводської районної ради, багато зробив у складі президії запорізької Торгово-промислової палати і спілки промисловців і підприємців "Потенціал", та як багаторічний голова Союзу вірмен Запорізької області. За свою працю на благо міста відзначений званням "Почесний громадянин міста Запоріжжя".

Запорізька міська рада, міський голова Володимир Буряк, виконком міськради вітають Рафаеля Азізовича Мурадяна з ювілеєм і бажають доброго здоров'я, довголіття і сімейного тепла.