У Запоріжжі відбулись урочисті збори, присвячені 30-й річниці Незалежності України

20.08.2021 13:55

Запоріжжя відзначає 30-ту річницю Незалежності України. Традиційно напередодні Дня Незалежності у місті проходять святкові заходи. Не став винятком і цей рік. Зокрема сьогодні у театрі ім. Магара відбулись урочисті збори, присвячені цій події. У них взяли участь представники не лише Запоріжжя, а й всієї Запорізької області. До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк.

Урочистості в театрі ім. Магара зібрали сьогодні гостей з усієї Запорізької області. Захід був присвячений 30-й річниці Незалежності України. Серед запрошених представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, трудових колективів, депутати різних рівнів, військовослужбовці, учасники АТО та члени сімей загиблих, медики, ветерани та інші. До присутніх звернулися представники обласної влади, міський голова Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що 30 років тому Україна отримала омріяну незалежність, що стало однією з найвизначніших подій в історії нашого народу. Однак лише сім років тому українці дійсно зрозуміли, наскільки важлива незалежність.

- Зрозуміли, що таке незалежність тоді, коли виникла необхідність її відстоювати, захищати суверенітет, цілісність нашої країни. Саме тоді ми продемонстрували, що ми один народ, який спільно захищає власну державу, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що завдяки захисникам України, які зупинили ворога, Запоріжжя отримало можливість і далі розвиватись, впроваджувати важливі програми та проєкти.

- Хочу подякувати за це всім. Рядовим військовослужбовцям, бійцям Національної гвардії України, офіцерам, бійцям добровольчих батальйонів, волонтерам, - заявив Володимир Буряк.

За особистий внесок у розвиток Запоріжжя та Запорізької області запоріжців нагородили почесними відзнаками, грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед нагороджених медики, працівники культури, військовослужбовці, матері загиблих військових.