Розробка Стратегії розвитку Запоріжжя виходить на фінальний етап

10.10.2017 12:09

Сьогодні в міськвиконкомі пройшло розширене засідання координаційної ради з розробки Стратегії міста Запоріжжя до 2027 року. Документ був підготовлений в рамках співпраці з проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС).

Робота над проектом почалася в 2016 році. Основне навантаження в створенні Стратегії розвитку Запоріжжя взяли на себе члени Координаційної ради. Однак до обговорення документа на всіх етапах активно залучалася громадськість, експерти. Створенню проекту передували дослідження в сфері економіки та інших галузях міста, а також вивчення громадської думки.

Як розповів заступник міського голови Валерій Еделєв, робота над проектом вийшла на фінальну стадію.

- Родзинка цього проекту в тому, що в його основу включені не тільки побажання влади, а й думки городян. Вони всі відображені в цьому документі. Останні зміни, які сьогодні будуть внесені в ході роботи координаційної ради, будуть враховані і доопрацьовані. Я впевнений, що документ буде відображати основні напрямки розвитку міста. Його буде винесено на найближчу сесію міської ради на затвердження депутатів, - розповів Валерій Еделєв.

У проекті Стратегії виділено кілька основних напрямків розвитку міста. Перш за все, відновлення і збереження навколишнього середовища міста, безпечного для життя, підвищення конкурентоспроможності економіки, розвиток інфраструктури і туризму, підвищення якості життя жителів.